Küçük kalplerden Mehmetçiğe büyük hediye

Küçük kalplerden Mehmetçiğe büyük hediye

Eskişehir'de bir okulun öğrencileri, Zeytin Dalı Harekatı'ndaki askerlere el izlerinden oluşan Türk bayrağını, ördükleri bere, atkı ve mektupları gönderdi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in İnönü ilçesindeki bir okulun öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'ndaki askerlere destek vermek için kısa film çekti, el izleriyle oluşturdukları Türk bayrağının yanı sıra, bere ve atkı ile mektup gönderdi.

Oklubalı Mahallesi'ndeki Sabri Kahvecioğlu İlk ve Ortaokulunda öğrenim gören öğrenciler, Mehmetçik için atkı ve bere örüp, el boyama yöntemiyle Türk bayrağı yaptı, mektup ve şiir yazdı.

Okul idaresi ve öğretmenlerinin yardımıyla "her bireyin birer Mehmetçik olduğunu" içeren bir kısa film de çeken öğrencilerin hazırladıkları anlamlı hediyeler, düzenlenen törenle Afrin'e ulaştırılmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi.

Okulda düzenlenen törene, İnönü Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Yakup İlhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Büyük, İlçe Belediye Başkan Vekili Ali Erol, okul müdürü Gökhan Şayan ile diğer ilgililer katıldı.

İlçe Belediye Başkan Vekili Erol, törende yaptığı konuşmada, Afrin'deki harekatın başarıyla devam ettiğini belirterek, çocukların Mehmetçiğe verdiği desteğin önemli olduğunun altını çizdi.

Tük milletinin dualarının Mehmetçikle olduğunu anlatan Erol, "Mehmetçiğimiz vatan için hiç tereddüt etmeden canlarını feda ediyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş İlhan da öğrencilerin verdiği desteğin Afrin'deki Mehmetçiğe önemli bir moral ve gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Okul müdürü Şayan ise askerlerin her türlü ihtiyacının karşılandığını bildiklerini ancak Mehmetçiğe yanlarında olduklarını göstermek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından öğrenciler ile askerler fotoğraf çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :