"Küçük hanımlar ve küçük beyler"den Anıtkabir ziyareti

"Küçük hanımlar ve küçük beyler"den Anıtkabir ziyareti

Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali kapsamında, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt beraberindeki çocuklar Anıtkabir'i ziyaret etti

ANKARA (AA) - Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali kapsamında Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, beraberindeki çocuklarla Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdi.

Genel Müdür Kurt, çocuklarla birlikte Aslanlı Yol'dan geçerek cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Misakı Milli Kulesi'ne geçen Kurt, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Kurt, deftere şunları yazdı:

"Cumhuriyeti kurarken onun ayrılmaz bir parçası olarak tiyatro sanatını düşünerek açtığınız, bugün ülkenin dört bir yanında yer alan konservatuarlarda eğitim görmüş evlatlarız. Sizin evlatlarınız! Devlet Tiyatroları olarak 70'inci yılımızı kutlarken aynı yaygınlaşmayı Anadolu'nun her tarafına ulaştırmaya çalışıyoruz. Bugün Devlet Tiyatrolarına sizin seslenişinizle geleceğin 'küçük hanımları küçük beyleri' geliyor, sahnelerde onların gülüşleri yankılanıyor ve mutlulukları yüzlerinden okunuyor.

Ülkemizin geleceğine her gün yeni bir umutla sahip çıkıyorsak çocuklarımız için… Atalarımızdan aldığımız milli değerleri, yurt ve bayrak sevgisini onlara emanet etmek için… Ülkenin toprağına sahip çıkacak yeni nesiller yaratmak için… Sizden aldığımız ülküyü daha yüksek seviyelere taşımak için canla başla çalışıyoruz. Rahat uyuyun!"

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :