Küçük Abdulhalim'in yürüyebilme hayali gerçek oldu

Küçük Abdulhalim'in yürüyebilme hayali gerçek oldu

Suriye'nin Hama kentinde rejim güçlerinin saldırısında evlerine bomba isabet eden, bu sırada bacaklarını yitiren ve ailesiyle Reyhanlı'ya sığınan 7 yaşındaki Abdulhalim Jonaidi, yapılan protezlerle yeniden yürümeye başladı- Jonaidi:"Yeniden bacaklarım olm

HATAY (AA) - CEM GENCO - Suriye'de rejim güçlerinin bombalı saldırısında iki bacağını kaybeden 7 yaşındaki Abdulhalim Jonaidi'ye, sığındığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde hayalini kurduğu protez bacaklar takıldı.

Hama kentinde rejim güçlerinin saldırısında evlerine bomba isabet eden ve bu sırada bacaklarını yitiren Jonaidi, yapılan protezlerle yeniden yürüyebilmenin sevincini yaşıyor.

Saldırının ardından Reyhanlı'ya gelerek akrabalarının yanına yerleşen 7 kişilik Jonaidi ailesi, Abdulhalim'in tekrar yürüyebilmesi nedeniyle mutlu günler geçiriyor.

Reyhanlı'da hayırseverler tarafından kurulan protez merkezinin yetkilileri, Anadolu Ajansı'nın, Abdulhalim Jonaidi hakkında yaptığı haber üzerine harekete geçerek, küçük Suriyelinin hayalini gerçekleştirdi.

Merkezin sorumlusu Tuğrul Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abdulhalim'in artık özgürce yürüyebileceğini söyledi.

İki aylık tedavi sürecinin devam ettiğini belirten Turhan, "Minik kardeşimiz için ilk olarak bacaklarının ölçüleri alındı. Uzman ekip arkadaşlarımız bedenine uygun protezleri üretti ve fizik tedavilerine başlandı." dedi.

Protezlerin başarılı şekilde takıldığını ifade eden Tuğrul Turhan, birkaç hafta içinde de Abdulhalim'in protezlerine uyum sağlayacağını kaydetti.

- Yürüdüğüm için çok mutluyum

Rejim saldırısında iki bacağını kaybeden 7 yaşındaki Abdulhalim Jonaidi, uzun aradan sonra protez bacakla da olsa yürüme heyecanı yaşadı.

Protezlerin takıldığı an çok heyecanlandığını anlatan Jonaidi, "Yeniden bacaklarım olmasından dolayı çok mutluyum. Hayatım yeniden güzelleşti. Bana yardım elini uzatan herkese çok teşekkür ediyorum. Tek başına yürüyebilecek olamaktan sevinçliyim." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :