Küba-ABD dostluk maçı

Küba-ABD dostluk maçı

Küba'da 1947 yılından bu yana iki ülkenin futbol takımları arasında ilk kez düzenlenen dostluk maçında, ABD rakibini 2-0 mağlup etti

NEW YORK (AA) - ABD futbol takımı, Küba ile yaptığı dostluk maçını 2-0 kazandı.

ABD ile Küba'nın 2014 yılı sonunda ilişkileri normalleştirme kararının ardından ilk kez düzenlenen spor müsabakasından ABD futbol takımı 2-0 galibiyetle ayrıldı.

Küba'da 69 yıl aradan sonra yapılan ilk dostluk maçında ABD takımının gollerini, 62. dakikada ikinci yarıda oyuna giren Chris Wondolowski ve 71. dakikada Julian Green kaydetti.

Kötü saha koşulları nedeniyle ABD'nin 6 oyuncu değiştirdiği müsabakada, Küba ise 4 oyuncu değişikliği yaptı.

ABD futbol takımının basın sözcüsü Michael Kammarman, yaptığı açıklamada, müsabakanın yeri ve zamanı belli olduktan sonra herkesin maç için heyecanlı olduğunu söyledi.

Kammarman, bu nedenle Küba'da gerekli organizasyonları ayarlamak için çok çalışıldığını belirterek, "Şu ana kadar her şey harikaydı." dedi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın 21 Mart'taki ziyaretiyle 88 yıl sonra Küba'ya giden ilk Amerikan başkanı olması ve ABD'nin Küba'ya dair seyahat ve ticaret serbestliğini onaylamasının ardından oynanan müsabakaya sadece 5 Amerikan vatandaşının iştirak ettiği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :