Kuaförlerde birincilik Konya’ya geldi

Kuaförlerde birincilik Konya’ya geldi

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu tarafından milli takım için düzenlenen "Türkiye Kuaförünü Seçiyor" yarışmasının, İç Anadolu Bölgesi etabı gerçekleştirildi. Yarışmaya Konya’dan katılan Mine Okşak, birinci oldu.

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yarışan kadın ve erkek kuaförleri, modeller üzerinde saç kesimi, sakal tıraşı ve farklı saç tasarımları yaptı. Kuaförler hünerlerini, kendilerine verilen 30 dakikalık süre içinde sergiledi. Federasyon Başkanı Bayram Karakaş, yaptığı açıklamada, Türk kuaförlerin farklı saç tasarımlarına imza attığını belirterek, diğer ülkelerde bu mesleğin çok önemsenmediğini vurguladı.

Bu yarışmayla 7 kişilik milli takım kadrosunun oluşturulacağını anlatan Karakaş, kazananların Türkiye'yi "Dünya Kuaförler Yarışması"nda temsil edeceğini bildirdi. Karakaş, ''Türk kuaförlerinin, gerek Türkiye'de gerek uluslararası arenada önü açılacak ve dünyanın saç trendlerini Türk kuaförleri belirleyecek'' değerlendirmesinde bulundu. Milli takım elemelerinin 18 Kasım'a kadar devam edeceğini açıklayan Karakaş, şampiyonların 5 bin lira para ile ödüllendirileceğini sözlerine ekledi.

İç Anadolu Bölgesi birinciliğinin ardından İstanbul’da Türkiye birinciliği için yarışacağını ifade eden Mine Okşak, “Konya olarak İç Anadolu Bölgesi birinciliğini aldık. Bundan sonra çalışmalarımıza Türkiye birinciliği için devam edeceğiz. Türkiye’den sonra Dünya şampiyonasında Konya olarak Türkiye’yi temsil etmek istiyorum.” Diye konuştu.

kuafor1.jpg