KTÜN’den, TEKNOFEST’te Birincilik Başarısı

KTÜN’den, TEKNOFEST’te Birincilik Başarısı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Robotik ve Otomasyon Topluluğu, “Döner Kanat” kategorisinde birinci oldu.

 

 

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Robotik ve Otomasyon Topluluğu (RAC-LAB) AYBARS İHA Takımı, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2019 Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması “Döner Kanat” kategorisinde birinci oldu. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye’deki farklı kurum ve kuruluşların desteğiyle düzenlenen festivalin 3. gününde, takımın akademik danışmanlığını Prof. Dr. Cemil Sungur ve Dr. Öğr. Üyesi Akif Durdu’nun yaptığı RAC-LAB AYBARS İHA Takımı, festival kapsamında, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2019 Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması “Döner Kanat” kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Takım kaptanı Gökhan Öztürk, pilot Furkan Şahin ve takım üyeleri Mert Dağadası, Şevval Çelik, Metehan Aslanbaş, Ahmet Furkan Büyükkelek ve Ahmet Burhan Öztürk’ten oluşan ekip, rakiplerini geride bırakarak önemli bir başarıya imza attı.

17 – 22 Eylül tarihleri arasında, 19 yarışmanın düzenlendiği festivalde, dünyanın farklı ülkeleri ve Türkiye’den yaklaşık 2 bin takım ve 10 bin finalist finallerde mücadele etmeye devam ediyor. Festivalin ödül töreni, 22 Eylül’de Atatürk Havalimanı’nda yapılacak.

REKTÖR ÖZÇELİK’TEN TEBRİK MESAJI

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, tebrik mesajında, Konya Teknik Üniversitesi olarak elde ettikleri başarılara TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde yenilerini eklemeye devam ettiklerini belirterek, “Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye’deki farklı kurum ve kuruluşların desteğiyle düzenlenen festivalde, KTÜN RAC-LAB AYBARS İHA Takımımız, festival kapsamında, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2019 Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması ‘Döner Kanat’ kategorisinde birinci olmuştur. Bizleri başarıyla gururlandıran takımımızı ve danışman öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

ktun’den,-teknofest’te--(2).jpeg

ktun’den,-teknofest’te--(4).jpeg

ktun’e-tubitak’tan--(2).jpg

 

Etiketler :