KTÜN’de Yapay Zeka buluşmaları gerçekleşti

KTÜN’de Yapay Zeka buluşmaları gerçekleşti

Konya Teknik Üniversitesi’nde (KTÜN) Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Topluluğu tarafından “Yapay Zeka Buluşmaları” isimli etkinlik düzenlendi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen programa, KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemil Sungur, Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Murat Ceylan, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

ktun’de-yapay-zeka-bulusmalari--(2)-001.jpg

ÖZÇELİK: KTÜN OLARAK

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, yaptığı konuşmada, yapay zekanın son günlerde Türkiye’de de çok konuşulan bir konu haline geldiğini ifade etti. Özçelik: “Bugün ülkemizde yapay zeka teknikleri alanında son derece donanımlı bilim adamları tarafından atılan değerli adımların var olduğu bilinmektedir. Bu çalışmalar yapay zeka kıvılcımlarının ülkemizde de oluşmaya başladığını göstermektedir. KTÜN olarak, bölgemizdeki tüm bu çalışmaları koordine edebilen ve münferit olarak yapay zeka alanında çalışan bilim adamlarına destek olabilecek büyük bir platformun oluşturulması için gerekli adımların atılması ve yapay zeka araştırmalarının özellikle öğretim üyelerimizin içerisinde yer aldığı girişimler vasıtasıyla endüstriyel katma değere ulaşması için gerekli çalışmaların yapılmasını önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

ktun’de-yapay-zeka-bulusmalari--(3).jpg

Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Topluluğu Başkanı Ahmet Karazor da “Yapay zeka üreten Türkiye anlayışı ile çeşitli proje grupları oluşturarak yapay zekanın farklı alandaki uygulamalarını içeren laboratuvar çalışmaları yapmaktayız. Düzenlemiş olduğumuz etkinlik, yapay zeka alanındaki farkındalığı arttırmayı ve üreten bir ülke olabilmek için anahtar faktör olan girişimciliğin altını çizmeyi amaçlamaktadır.” dedi.

ktun’de-yapay-zeka-bulusmalari--(4).jpg

TEMİZER BİLGİ VERDİ

Ortadoğu Teknik Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Selim Temizer “Yapay zeka nedir, hangi alanları kapsar”, Bilkent Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Hamdi Dibeklioğlu “Bilgisayarlı görü ve pratik hayattaki uygulamaları”, V-Count Ar-Ge Direktörü Uğur Uğurlu “Odaklanmak”, Abdullah Gül Üniversitesinden Dr. Mustafa Coşkun ise “Yapay zekada açık konular ve yapay zekanın geleceği” ile ilgili konularda sunum gerçekleştirdi.

Programda ayrıca, etkinliğin düzenlenmesinde katkıda bulunanlara, TEMA Vakfına fidan bağışı yapıldığına dair sertifika takdim edildi.

ktun’de-yapay-zeka-bulusmalari--(5).jpg

Etiketler :