KTÜN’de Ar-Ge toplantısı yapıldı

KTÜN’de Ar-Ge toplantısı yapıldı

Konya’da faaliyet gösteren Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri’nin yöneticileri, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) ev sahipliğinde gerçekleşen istişare toplantısında bir araya geldi.

Konya’da faaliyet gösteren Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri’nin yöneticileri, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) ev sahipliğinde gerçekleşen istişare toplantısında bir araya geldi. Konya Teknik Üniversitesi rektörlük sosyal tesislerinde gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Genel Sekreter Recep Öztürk ile Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri temsilcileri katıldı.  Üniversite-Sanayi işbirliği, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleriyle yürütülecek muhtemel işbirliği projelerinin görüşüldüğü programda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

ktun’de-ar-ge-toplantisi--(3).jpeg

ÖZÇELİK: PROJELER GELİŞTİREREK ÜLKEMİZİN KATMA DEĞERİNE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Konya Teknik Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, yaptığı konuşmada üniversite olarak üniversite-sanayi işbirliğine büyük önem verdiklerini ifade etti.  Bu kapsamda Ar-Ge ve Tasarım Merkezleriyle de işbirliği halinde olmak istediklerini ifade eden Rektör Özçelik, “Konya tarım şehri olmakla birlikte artık önemli bir sanayi şehri. 3 devlet ve 2 vakıf üniversitesi olmak üzere 5 üniversitesiyle aynı zamanda bir üniversiteler şehri. Türkiye’nin ilk bilim merkezine sahip şehri. Konya geçmişten beri bilime önem vermiş. Yetiştirdiği sayısız bilim insanı bunun en büyük göstergesidir. Bu açıdan bakıldığında bizler de üniversite olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Konya Teknik Üniversitesi olarak hedefimiz Türkiye’nin en iyi teknik üniversitelerinden biri olmaktır. Amacımız Türkiye’de tercih edilebilirliği araştırma üniversitesi haline gelmek. Üniversite-Sanayi işbirliğine entegre projeler geliştirerek ülkemizin katma değerine katkı sağlamaktır.” diye konuştu.

“SEKTÖRE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK POTANSİYELE SAHİBİZ”

Konya Teknik Üniversitesi yeni bir üniversite olarak kurulmasına rağmen bünyesindeki Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun köklü geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Rektör Özçelik, “Konya Teknik Üniversitesi bugün; 2 fakülte, 1 meslek yüksekokulu olmak üzere toplam 17 bin 500 öğrencisi, yaklaşık 500 idari ve akademik personeli;  bilim, tasarım ve teknoloji üretilmesine öncülük etmek misyonuyla öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Gerek akademik gerekse laboratuvar alt yapısıyla sektöre önemli katkılar sağlayacak potansiyele sahibiz.  Konya’daki Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerimizle diyalog halinde olmak istiyoruz. İnanıyorum ki bu toplantılar buna vesile olacaktır.”  dedi.

ktun’de-ar-ge-toplantisi--(1).jpeg

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’in üniversite dair bilgilendirici sunum yaptığı toplantıda Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri de üniversite ile ilgili taleplerini iletme fırsatı buldu. Ortak işbirlikleri hususunda görüş alışverişinde bulunulan toplantıda ayrıca ileri ki dönemlerde benzer istişare toplantılarının devam edilmesine ve işbirliklerinin somut adımlarla geliştirilmesine karar verildi. 

Etiketler :