KTÜN’de 3. Ulusal Savunma Sanayi Zirvesi

KTÜN’de 3. Ulusal Savunma Sanayi Zirvesi

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mühendislikte Gelişim Topluluğu (MÜGET) tarafından “Savunma Sanayi Ekosisteminde Millileşme Süreci” temasıyla düzenlenen III. Ulusal Savunma Sanayi Zirvesi gerçekleşti.

 

Farklı kurum ve kuruluşların katkısıyla Halil Cin Konferans Salonu’nda yapılan zirveye, KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, savunma sanayi kuruluşları temsilcileri, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

ÖZÇELİK: SAVUNMA SANAYİDE ÖNEMLİ SEVİYEYE GELİNDİ

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin jeopolitik konumu itibariyle milli ve yerli savunma sanayisine yönelmek durumunda olduğunu söyledi. Türkiye’de savunma sanayinde özellikle yerlilik ve millilik konusunda yapılan çalışmaların önemli bir seviyeye ulaştığını ifade eden Prof. Dr. Özçelik, “Son 10 yılda savunma sanayine yönelik sürekli gelişim gösteren teknoloji ve yatırımlarla Türkiye, bugün yurt dışına bağımlılığını azaltarak uluslararası arenada rekabete girecek seviyeye ulaşma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.” dedi.

ktun’de-3.-ulusal-savunma--(2).jpg

“SAVUNMA SANAYİNDE ETKİN ROL OYNAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Prof. Dr. Özçelik, Konya’nın tarım şehri olmakla birlikte İç Anadolu’da sanayinin

merkezi olma gücünü de elinde bulunduracak alt yapıya sahip olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Bugüne kadar savunma sanayinin merkezi olma yolunda önemli adımlar atıldı. Geçtiğimiz hafta, ASELSAN Konya Silah sistemleri A.Ş. 1’inci etap temel atma töreni gerçekleşti. Bu, Konya için gurur verici bir gelişme ve savunma sanayinde üs görevi görecek. Konya’nın savunma sanayi alanında omurga olacağı inancındayız. Konya Teknik Üniversitesi olarak bizler de bu projeye akademik olarak destek vereceğiz ve savunma sanayinde etkin rol oynamayı hedefliyoruz.”

ktun’de-3.-ulusal-savunma--(3).jpg

KTÜN olarak nitelikli eğitim ve araştırmaları gerçekleştiren bir üniversite olma hedefinde olduklarını anlatan Prof. Dr. Özçelik, bu doğrultuda ASELSAN, TAİ, TEİ, Havelsan, Roketsan gibi kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde olacaklarını aktardı.

Açılış konuşmalarının ardından, Savunma Sanayi Başkanlığı Elektronik Harp ve Radar Sistemleri Daire Başkanı Muhammet Sami Ulukavak, Türkiye’nin savunma sanayisinde millileşme sürecine ilişkin sunum yaptı. Zirvede ayrıca, savunma sanayi firmalarının açmış olduğu stantlar da gezildi.

Etiketler :