KTÜN’de ‘15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’ açıldı

KTÜN’de ‘15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’ açıldı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) tarafından, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Fotoğraf Sergisi” açıldı.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) organizasyonunda düzenlenen ve Anadolu Ajansının (AA) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi gecesi ve sonrasında servis ettiği fotoğraflardan oluşan serginin açılışına, Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Genel Sekreter Recep Öztürk, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Cemil Sungur, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

REKTÖR ÖZÇELİK: 15 TEMMUZ DIŞ GÜÇLERİN İŞGAL GİRİŞİMİDİR

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi yaşananların kabul edilemeyeceğini ifade etti. Prof. Dr. Özçelik, “15 Temmuz gecesi yaşananlar sadece bir darbe girişimi değil, ülkenin dış güçler tarafından paylaşılması ve dış güçlerin ülke yönetime güçlerin el koyma isteğidir. Bu sadece bir grubun darbe yapması değil, onların arkasındaki malum ülkenin planladıkları senaryoyu gerçekleştirme girişimiydi. Ancak ülkesini, vatanını, milletini seven milyonların meydanlara çıkarak devletine ve demokrasisine sahip çıkmasıyla bu girişim sonuçsuz kaldı. Ülkemizin böyle bir girişimle bir daha karşı karşıya kalmamasını diliyorum. Türk devletinin ve milletinin mevcudiyetine kasteden hainleri ve işbirlikçilerini lanetliyorum. Şehitlerimizi rahmetle anarken,  gazilerimize ise sıhhat ve afiyet diliyorum.” dedi.

Üniversite olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri çerçevesinde o geceyi unutmama ve unutturmama gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Özçelik, “Öğrencilerimizin vatanına, milletine bağlı olarak inançlı, imanlı yetiştirme gayretinde olmamız gerekiyor. Gelişmiş ülkeler sıralamasında Türkiye şu anda 17’nci sırada. Dünyanın ilk 10 ülkesi içine girme hedefimiz varken bu hedefe ulaşmamızı istemeyenler, içimizde kurdukları bu tip yapılarla ülkemizin daha gerilere düşmesini istemektedir. Ama her ne olursa olsun, bizler dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek için gereken gayreti göstereceğiz. Tabi burada üniversite olarak bizim sorumluluğumuz, dünyada kullanılan teknolojiyi, dünyada kullanılan teknolojiyi takip ederek, öğrencilerimizi gelişen teknolojiye göre yetiştirmek ve ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunları ortadan kaldırmak. Üniversite olarak yapabileceğimiz, gençlerimizi bilinçli olarak yetiştirmek ve sektörün ihtiyacı olan mühendisler, mimarlar, teknikerler yetiştirmek. Ülkemize olan borcumuzu ödememiz gerekiyor. Umarım böyle şeyleri bir daha yaşamayız” diye konuştu.

ktun’de-‘15-temmuz-fotograf-sergisi’-acildi-(5).jpg

Ardından, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu organizasyonunda Anadolu Ajansının 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi gecesi ve sonrasında servis ettiği fotoğraflardan oluşan sergi gezildi. İlgiyle takip edilen sergi 19 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.

ktun’de-‘15-temmuz-fotograf-sergisi’-acildi-(6).jpg