KTÜN; tanıtım faaliyetlerine başladı

KTÜN; tanıtım faaliyetlerine başladı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Konya’da üniversite adaylarına yönelik tanıtım faaliyetlerine başladı. Bu kapsamda düzenlenen etkinlikte öğretim elemanları, üniversite, bölümler ve kariyer planlaması hakkında öğrencilere bilgi verdi.

 

İlk olarak, Konya Özel Yalçın Eğitim Kursu Yazır ve Zindankale Şubesi’nde tanıtım toplantısı düzenlendi.

MARTI BİLGİ VERDİ

KTÜN Tanıtım Komisyonu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Martı,  toplantının açılışında yaptığı konuşmada, KTÜN hakkında üniversite adaylarına bilgi verdi. Martı: “Konya Teknik Üniversitesi, temeli 1971 yılında kurulan Konya Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisine dayanan yaklaşık 50 yıllık birikim ve tecrübesinden aldığı güçle 18.05.2018 tarihinde kurulmuştur. Konya Teknik Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte Selçuk Üniversitesi bünyesindeki Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tüm akademik ve idari personeli ve öğrencisiyle birlikte Konya Teknik Üniversitesine bağlanarak ‘Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’, ‘Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ ve ‘Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’ ismini almıştır. Konya Teknik Üniversitesi bünyesindeki Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde doktora, tezli yüksek lisans ve tezsiz yüksek lisans programlarında toplamda 2 bin 800 öğrenci öğrenim görmektedir. Konya Teknik Üniversitesi, yaklaşık 17 bin 500 öğrencisi ve 70 Prof. Dr., 40 Doç. Dr., 102 Dr.  Öğr. Üyesi, 45 Öğr. Gör. ve 113 Arş. Gör’den oluşan 370 tecrübeli akademik personeli ile bilim, tasarım ve teknoloji üretilmesine öncülük etme misyonuyla eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

ktun;-tanitim-faaliyetlerine--(1).jpg

ÖĞRETİM ÜYELERİ BÖLÜMLERİ TANITTI

Açılış konuşmasının ardından, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Ürün Tunalı, Arş. Gör. Fatma Zehra Göğüş,  Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Taylan Dolu, Arş. Gör. Gamze Dinç, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Kemal Erdoğan,  Arş. Gör. Halil Çimen, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Alper Döyen, Arş. Gör. Dr. Seda Hezer, Harita Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Emel Zeray Öztürk, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Oğuzhan Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Martı, Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Arif Selçuk Peköz, Arş. Gör. Dr. Ali Bozdağ, Kimya Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Gülcihan Güzel Kaya, Arş. Gör. Hüseyin Ecevit, Maden Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Sertaç Dündar, Doç. Dr. Selma Düzyol, Makine Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Ulaş Atmaca, Arş. Gör. İlker Göktepeli, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Dr. Zeynep Çetinkaya, Arş. Gör. Gökhan Darıcı, Mimarlık Bölümü’nden Doç. Dr. Murat Oral, Arş. Gör. Ceyhan Tazefidan, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Arş. Gör. Çiğdem Fındıklar Ülkü, Arş.Gör. Cansu Korkmaz ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan Doç.Dr. Mustafa Altın ve Dr. Öğretim Üyesi Murat Selek tarafından bölümlerini tanıtan sunumlar gerçekleştirildi. Toplantı sonunda, öğrencilere üniversitenin tanıtımına yönelik broşürler ve hediyeler verildi.

ktun;-tanitim-faaliyetlerine--(2).jpg

ktun;-tanitim-faaliyetlerine--(3).jpg

ktun;-tanitim-faaliyetlerine--(4).jpg

Etiketler :