KTÜ Rektörü Baykal:

KTÜ Rektörü Baykal:

"KTÜ, ülkemizin 10. Kalkınma Planı ve 2023 hedeflerinin eğitim başlığı altında belirtilen hedef sayılara ulaşma noktasında, kendi faaliyetleriyle bu sürece katkı veriyor"

TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, "KTÜ, ülkemizin 10. Kalkınma Planı ve 2023 hedeflerinin eğitim başlığı altında belirtilen hedef sayılara ulaşma noktasında, kendi faaliyetleriyle bu sürece katkı veriyor." dedi.

Prof. Dr. Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014-2018 yıllarını kapsayan stratejik planda eğitim-öğretim kalitesinin geliştirilmesine yönelik birçok stratejik hedef belirlediklerini anımsatarak, "Belirlenen stratejik hedef arasında lisansüstü öğrenci ve yabancı uyruklu öğretim elamanı sayısının artırılması da yer alıyor. Ayrıca öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısının azaltılması da hedeflerimiz arasında bulunmaktadır." diye konuştu.

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) 8 Haziran 2016'da, 2015-2016 eğitim-öğretim yılına ait bazı istatistikleri yayımladığını belirten Baykal, "YÖK'ün açıkladığı istatistiklere göre KTÜ toplam öğretim üyesi sayısı bakımından 193 üniversite arasında 17'den 12'nci sıraya yükseldi. Yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısı bakımından ise 61'den 39'uncu sıraya çıktı." değerlendirmesinde bulundu.

Baykal, verilere göre KTÜ'nün toplam lisansüstü öğrenci sayısı bakımından ise 16'ncı sıradan 13'üncü sıraya yükseldiğini vurgulayarak, "KTÜ, ülkemizin 10. Kalkınma Planı ve 2023 hedeflerinin eğitim başlığı altında belirtilen hedef sayılara ulaşma noktasında, kendi faaliyetleri ile bu sürece katkı veriyor. 10. Kalkınma Planı'nda da yer verdiğimiz öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısına bakıldığında KTÜ'de 2012 yılında 53,54 olan sayı, 2015 yılı sonunda 46,62'ye geriledi. YÖK tarafından açıklanan son istatistik, KTÜ'nün kendisi için koyduğu ve 2023 hedeflerine de katkı sağlayan performans göstergelerini, geride kalan iki yılda da sağladığını göstermektedir." sözlerine yer verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :