KTO’da meslek komiteleri istişare toplantıları sürüyor

KTO’da meslek komiteleri istişare toplantıları sürüyor

Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından sektörel sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla düzenlenen meslek komiteleri istişare toplantıları devam ediyor.

Bitkisel Üretim ile Hayvansal-Bitkisel Gübrelerin ve Kimyasalların Toptan-Perakende Ticareti ile Bitkisel ve Hayvansal Yağ, Süt Ürünleri ile Dondurulmuş Ürünlerin Toptan Ticareti konularında iştigal eden 1 ve 7. Meslek Komitelerinin istişare toplantısı Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, komite üyeleri ve komiteye bağlı oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. İstişare toplantısına Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar ve Şube Müdürleri de konuk olarak katıldı. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, toplantının açılışında yaptığı konuşmada gündemdeki ekonomik konular ve sektör ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Son günlerde artan terör olaylarını değerlendiren Başkan Öztürk, “Millet olarak Anadolu coğrafyasında yaşamamızın bedelini bin yıldır ödüyoruz. Son terör olayları da halen bu bedeli ödediğimizi göstermektedir. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet milletimize başsağlığı diliyorum. Sınır komşularımız Suriye ve Irak bizler için ders alınması gereken birer örnektir. Bir devlet otoritesi olmadığı zaman o bölgede kan ve göz yaşının dinmediğini görüyoruz. Ümit ediyorum milletimiz devlet otoritemizi sarsacak böyle bir oyuna gelmez. Bir diğer örnek de Yunanistan’daki ekonomik istikrarsızlık sonucu vatandaşlarının düştüğü durum. Çalışmadan üretmeden bir devletin ayakta kalamayacağının en açık örneğidir. Tüm bu örneklerden bir ders çıkarmalıyız. Bu ülkede yaşayan herkes birbirine saygılı olarak yaşamaya devam etmelidir. Ülkemiz için hepimiz çok çalışarak, dünyadaki mazlum milletlerin umudu olan devletimizi hakettiği yere getirmeliyiz” dedi.

Sektörel değerlendirmede bulunan Öztürk, “Tüm dünya için enerji ve gıda arzı güvenliği konuları ön plana çıkmaktadır. Türkiye son on üç yılda enerji arzına yönelik önemli adımlar atmıştır. Gıda güvenliği konusunda da en önemli şehirlerin başında Konya gelmektedir. Konya tarım ve gıda sektörlerinde giderek önemini artırmaktadır. Sulama imkanlarımızın artması ile sektörlerde daha da gelişme sağlanacaktır. Diğer bir önemli konu da ülkeler geliştikçe bazı sektörlerin daha fazla büyüme potansiyeli kazanmaktadır. Tarım ve gıda sektörü de ülkemiz büyüdükçe daha hızlı bir büyüme gerçekleştirmektedir. Tüm bu açılardan her iki komitemizde yer alan sektörlerimizin önemi görülmektedir. Sektörlerimizin sorunlarını tespit ederek oluşturacağımız çözümlerle hem üyelerimiz hem de şehrimiz için büyük bir kazanç sağlayabiliriz” diye konuştu.

1. Meslek Komitesi adına konuşma yapan Meclis Üyesi Hasan Hüseyin Motuk da “Son derece önemli olan toplantıyı düzenlemelerinden dolayı Oda yönetimine teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin en büyük tarım fuarının Konya’da düzenlenmesi sektörlerimiz için çok faydalıdır. Tarımın paydaşları olan sektörlerimizin temsilcileri sorunlarını iletirlerse çözümü için birlikte çalışırız” dedi. 7. Meslek Komitesi adına konuşma yapan Komite Başkanı Salim Baz da komitelerinde yer alan süt sektöründen üyelerinin rekabetini korumak için sahte ürün üreten firmalar konusunda gereken çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Konuşmların ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar katılımcıların sorularını cevaplandırdı.