KTO’da medikal sektörü üyelerine seminer

KTO’da medikal sektörü üyelerine seminer

Konya Ticaret Odası’nın (KTO) ev sahipliğinde Tıbbi Cihaz Satış Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği Bilgilendirme Semineri gerçekleştirildi.


Seminerin açılışında konuşan KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Deresoy, “Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile tıbbi cihaz satışı yapan işletmelerin faaliyetlerini sürdürmek için yetki belgesi almaları zorunlu hale getirildi. Bu doğrultuda medikal marketlerde görev yapan personelin belgelendirilmesi gerekmektedir. Yönetmelikle, Medikal market, distribütör ya da bayi olarak tıbbi cihaz satışı yapan tüm işletmelerin mutlaka; belgeli bir sorumlu müdür bulundurmaları, bu işletmelerde satış, tanıtım ve klinik destek elemanı olarak görev yapan tüm personelin belgelendirme şartı getirilmiştir. Yönetmelik kapsamında 15 Kasım 2015 tarihine kadar şartların yerine getirilmesi ve yetki belgesinin alınması gerekmektedir. Son derece önemli olan bu konuda Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu‘ndan yetkililer sizlerle yönetmelikle ilgili bilgiler paylaşacak. Üyelerimizin yeni yönetmeliğe en kısa zamanda uyum sağlamalarını istiyoruz” dedi.
Medikal sektörü adına konuşmasını yapan KTO Meclis Üyesi Yılmaz Kaya da, “Yönetmeliğin sektörümüzde yer alan üyelerimiz tarafından daha iyi anlaşılması amacıyla bilgilendirme seminerimizi düzenledik. Seminerimizde yönetmelikle ilgili taraflar bir araya geldi. Katılımcı uzmanlar yönetmelikle ilgili merak edilen konularda gerekli bilgiyi verecekler” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Ali Sait Septioğlu ise, “Bu mevzuatla tıbbi cihaz sektörünün çizgisi çizildi. Kimlerin bu sektörde çalışacağını, kimlerin neyi ne şekilde yapacağını belirleyen bir yönetmelik. Bu yönetmelikle satış yerlerine belirli bir standart buralarda çalışacak kişlere belirli bir standart getireceğiz. STK’larımızın da bundan sonraki süreçte daha sıkı çalışması gerekecek. Önümüzdeki süreç içinde hazırlıklar bir an önce tamamlanmalı” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ve bilgilendirme sunumunun ardından toplantıya katılan sektör temsilcilerinin yönetmelikle ilgili soruları cevaplandırıldı.