KTO Üniversitesi’nde Beyaz Önlük heyecanı

KTO Üniversitesi’nde Beyaz Önlük heyecanı

Akademik hayatına 2015 yılında başlayan Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi geleceğin genç hekimleri ile geleceğin marka hekimlerini yetiştirmeye devam ediyor.

 

 

Beyaz önlük giyme töreni bu yıl 86 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade, “Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana Karatay Medresesi’nden devraldığı misyonu ilke edinerek hareket etmiştir.  Sahip olduğumuz bu misyon, gençlerimizin gelişimine ve kariyer basamaklarında hızla yükselmelerine katkı sağlayacaktır.  Sahip olduğu misyonu âdeta bir kale gibi sağlam durarak ayakta tutan bu üniversite Konya’nın ve Türkiye’nin en iyi eğitim kurumlarından biridir. Sahip olduğumuz misyondan ilham alan üniversite yönetimimiz, hızlı büyümeyi kendine düstur edinmiştir. Düstur edinilen bu düşünce kapsamında geçen yıl açılan 20 bölümümüze ek olarak bu sene 14 yeni bölüm açtık.  Böylelikle bölüm oranımızı 3.2 oranında artırdık.  Tüm bu gelişmelere ek olarak sayımızı geçen seneye oranla 2 kat artırdık.” şeklinde konuştu.

GELECEĞİN MARKA HEKİMLERİNİ YETİŞTİRECEK

Toplum ve sağlığın birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğu görüşünü dile getiren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade,  “Ruh ve beden sağlığı bir bireyin tanımlanmasında bir arada kullanılan kavramlardır. Unutulmamalıdır ki sağlıklı bireylerin olmadığı toplumlarda yenilikler gerçekleşemez.  Yenilikçiliğin olmadığı yerde girişimcilik olmaz, girişimciliğin olmadığı yerde gelişim olmaz. Gelişimin olmadığı yerde medeniyet olmaz.  Bir toplum kendi medeniyetini tesis etmek zorundadır. Bu medeniyetin temeli de sağlıklı bireylerden geçmektedir. Sağlıklı birey sağlıklı toplumu, sağlıklı toplum ise medeniyeti oluşturmaktadır. Toplum sağlığının korunması yolunda çaba gösteren hekimlerimizi takdir ediyorum.  Toplum dinamiklerinin sağlıklı bireylerden meydana geldiği günümüz çağında hekimlerimize büyük görevler düşmektedir.” dedi.

 Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye nasihat değerinde söylediği sözü örnek veren Sade, “İnsanı yaşat ki devlet de yaşasın sözünü düstur edinen KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi geleceğin marka hekimlerini yetiştirecektir. “ dedi.

Beyaz Önlük programının açılış konuşmasını gerçekleştiren KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyeni Prof. Dr. Neyhan Ergene, konuşmasında, “Değerli öğrenciler, üniversite yerleştirme sınavında büyük başarı elde ederek, yüksek puanlar alarak fakültemizde okumaya hak kazandınız. Geleceğin doktor ve bilim insanları olmayı hedefleyen siz değerli öğrencileri bu tercihleri için tebrik ediyor ve sizlere şükranlarımı, teşekkürlerimi, sevgilerimi sunuyorum. Hekimlik mesleği saygın bir meslektir. Sizler de ahlaklı ve mesleğini seven hekimler olduğunuz sürece geleceğin sevilen ve önde gelen bireyleri olacaksınız” ifadelerine yer verdi.

Programın sonunda KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade,  Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Yağmur Şener, Konya Tabipler Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz’ın elinden önlüklerini giyen öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.