KTO mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

KTO mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

KONYA (AA) - Konya Ticaret Odasının (KTO) mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.Konya Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun'un sunumuyla başlayan toplantıda, kentin asayiş...

KONYA (AA) - Konya Ticaret Odasının (KTO) mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Konya Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun'un sunumuyla başlayan toplantıda, kentin asayiş konusundaki mevcut durumu, sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

Konya'nın önemli kavşak noktasında bulunduğunu belirten Dursun, jandarmanın sorumluluk alanı içinde yaşanan suçlarla ilgili istatistiki bilgiler verdi.

Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ise 5 bin 100 personel ile şehirle ele ele vererek suçlarla mücadele etmeye devam edeceklerini, kurum ve kuruluşlar arasındaki ahengi gördükçe çalışma şevklerinin daha da arttığını vurguladı. Demir, uyuşturucuyla mücadeleye de özel bir önem verdiklerini kaydetti.

Meclis toplantısında son bir aylık oda faaliyetlerini değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, oda olarak ihracatçıların pazarlarını genişletmek için çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Otomotiv yedek parça sektöründe Cezayir ve Fas'ta B2B organizasyonunun çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

"Ayrıca makine sektöründe Güney Amerika pazarına açılmak amacıyla Şili, Peru ve Kolombiya'da Ekonomi Bakanlığı destekli B2B için ön hazırlıklarımıza başladık. 2015'te yurtdışı fuar organizasyonlarına ağırlık vermekteyiz. Son bir ayda dört fuar organizasyonu gerçekleştirdik. Üyelerimizin talep ettikleri sektörlerde organizasyon düzenliyoruz. KOSGEB desteğiyle düzenlenen fuar organizasyonları tüm üyelerimize açıktır."

Toplantıya, Konya Valisi Muammer Erol ve üyeler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı