KTO Karataylı Ümmühan Karabacak’a “Kudüs” ödülü

KTO Karataylı Ümmühan Karabacak’a “Kudüs” ödülü

Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın bu yıl ilkini düzenlediği Mavera Ödülleri sahiplerini buldu.

Programda İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakçı Kan, Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kara ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

Kudüs denilince farklı bir heyecana kapıldığını belirten ödüllü öğrenci Ümmühan Karabacak Kudüs gezisi ile ödüllendirmekten dolayı duyduğu heyecanı dile getirdi. KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Karabacak, “Kudüs hassasiyetimin oluşması birkaç sene önce gerçekleştirdiğim Filistin ziyaretine dayanıyor. O günden beri sürekli bir heyecanla Kudüs sevgisi taşıyorum yüreğimde. Bu sevgi, Mavera Derneği tarafından düzenlenen Kudüs konulu deneme yarışmasına katılmamı sağladı. Yarışma benim için güzel bir netice ile sonuçlandı. Kudüs sevgisi taşıyanlara en güzel ödül Kudüs’ü ziyaret etmektir sanıyorum. Kudüs bilincini oluşturabilmek adına yazdığım satırların bana geri dönüşünün Kudüs gezisi ile olması çok sevindirici.” diye konuştu.

"Kudüs" Konulu Deneme Yarışması’na 3'ü yurt dışından olmak üzere toplamda 99 Üniversiteden 300'ün üzerinde deneme başvurdu. "Kudüs" konulu deneme yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kudüs seyahati hediye edildi.

Yarışmada yer alan denemelerin kitaplaştırılarak İngilizce, Arapça ve Türkçe olmak üzere üç ayrı dilde basılıp, kazanan öğrencilerle birlikte gerçekleştirilecek Kudüs ziyareti kapsamında ilgili kurumlara ulaştırılacağı belirtildi.