“KTO Karataylı Kadim Medeniyetin Üreten Gençleri”

“KTO Karataylı Kadim Medeniyetin Üreten Gençleri”

KTO Karatay Üniversitesi Teknogirişim ve İnovasyon Topluluğunun “Kadim Medeniyetin Üreten Gençleri” projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi.

KTO Karatay Üniversitesi Teknogirişim ve İnovasyon Topluluğunun “Kadim Medeniyetin Üreten Gençleri” projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi. Proje ile Konya’da bulunan, KTO Karatay Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesinde eğitim gören 14-29 yaş aralığındaki 320 öğrenci teorikte aldıkları eğitimi, sektörden firmaları gezerek pratikte görme ve gördüklerini uygulama fırsatı bulacak.

Ülkemizde milli ve yerli değerlere sahip çıkarak ülkemizi teknoloji anlamında ön plana çıkarmayı milli dava edinmiş ve kendi sektörlerinde önde gelen isimlerden oluşan firmalarda yer alan ve henüz öğrenciyken girişimcilik faaliyeti başlatmış genç girişimcilerle üniversite öğrencilerini bir araya getirmeyi amaç edinen projede söyleşiler ve has oda sohbetleri yaparak üniversiteli gençler girişimciliğe teşvik edilecek.

“kto-karatayli-kadim-medeniyetin--(2).jpg

“ÖNCÜ FİRMALARA TEKNİK GEZİLER DÜZENLENECEK”

Aselsan, TAİ, Havelsan, Roketsan, Durmanlar Makine, Baykar Makine, Çalık Enerji, TORKU, TÜMOSAN, Bilişim Vadisi ve Teksan Jeneratör gibi sektöründe öncü firmalara, proje kapsamında günübirlik teknik geziler yapılarak yetkililerin tecrübesinden faydalanılacak.

Öğrenciler teknik gezilerde öğrendikleri bilgiler ile sektördeki sorunlara çözüm arayacak, proje yönetimi, tasarımı, ekip çalışması ve makale okumaları ile mezun olduklarında sektöre bir adım önde başlayacak. Milli ve manevi değerlere sahip çıkan, girişimci, özgüven sahibi, tüketim toplumundan uzak bireyler yetiştirmek amacıyla oluşturulan proje sayesinde gençlerin teknik geziler ile kendi branşlarını ülke genelini gezerek keşfetmeleri, proje sonucunda gençleri bilime yöneltmek, yüksek katma değerli ürünler üretmelerini sağlamak hedefleniyor.

Proje kapsamında makale okumaları sayesinde öğrenciler, teknolojideki gelişim ve değişimi anlık takip edebilecek. Makale okumalarına da yine aynı nitelikteki 240 genç katılacak. Makale okumaları, “Türkçe makale okumaları” ve “İngilizce makale okumaları” şeklinde iki bölümde gerçekleştirilecek ve her ikisi içinde 15’er makale grubu oluşturulacak ve haftalık olarak gerçekleştirilecek. Sadece okuyarak değil; okuduğunu uygulamaya ve geliştirmeye yönelik üretim yapılması dahilinde teknoloji açığının kapatılacağı inancında, kararlı gençleri keşfetmek ve makale okumalarından öğrencilerin çıkarımlarını ölçebilmek adına makalelerdeki konularla paralel olacak şekilde öğrencilerden proje hazırlamaları beklenecek. Hazırlanan projeler arasında yapılacak yarışmanın sonucunda birinci olan projenin sahibine ödül olarak alanında dünya lideri olan ve yurt dışında bulunan firmaya teknik gezi gerçekleştirme imkânı verilecek.