KTO Karatay’da  MÜTEVELLİ HEYET OPERASYONU

KTO Karatay’da MÜTEVELLİ HEYET OPERASYONU

KTO Karatay Üniversitesi’nde mütevelli heyeti krizi büyüyor. Aralarında Heyet Başkanı Harun Kızılay’ın da yer aldığı 7 üyenin görevine son verilerek yerlerine atama yapıldı. Üniversitede 2 ayrı mütevelli heyeti oluştuğu iddia ediliyor

KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın, Vakıf Senedi’nde değişikliğe gitmek üzere Şubat ayında gerçekleşen Vakıf Genel Kurulu’nun aldığı kararın ardından, somut adımlar atılmaya başlandı. Toplantıda, Vakfın sahibi olduğu KTO Karatay Üniversitesi’nin, Mütevelli Heyeti’nin yeniden belirlenmesi amacıyla Vakıf yönetiminin girişimde bulunması kararı alınmıştı. O toplantıda KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Oda ve Vakıf yönetimi olarak Konya Ticaret Odası’nın ismi ve maddi gücüyle kurulan KTO Karatay Üniversitesi’nin Mütevelli Heyetine çağrımız, yönetim emanetinin sahibine devredilmesidir” demişti.

HEYET BAŞKANI SELÇUK ÖZTÜRK OLDU

Geçen süre zarfında KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nden oda yönetiminin beklediği adım gelmeyince genel kurul kararı uygulanmaya başlandı. İlk olarak 7 Nisan’da mütevelli heyetinde boş bulunan üyeliklere vakıf tarafından, Selçuk Öztürk, Ramazan Biberci ve Lütfi Başaran atandı. 14 Nisan’da ise ilginç bir gelişme daha yaşandı. Vakıf, üniversite mütevelli heyetindeki Başkan Harun Kızılay, Ali Dutak, Mehmet Sertçakar, Naci Atalay, Mustafa Temiz, Sami Özdağ ve Fatih Mehmet Yavuz’un üyeliklerine son verdi. Bu 7 ismin yerine de yeni atamalar yapıldıktan sonra Üniversite Mütevelli Heyet Başkanlığına Selçuk Öztürk getirildi.

KIZILAY: İŞLEMLER HUKUKSUZDUR

Vakıf tarafından görevden alınan Üniversite Mütevelli Heyet Başkanı Harun Kızılay, olayı hukuksuzluk olarak yorumladı. Kendisi, Avustralya’da Dünya Eczacılık Kongresi’nde iken bu atamaların ve görevden almaların yangından mal kaçırır gibi gerçekleştirildiğini ileri süren Kızılay, “Şu anda ortada hukuksuz bir işlem vardır. Görevden almalar ve görevlendirmeler yasal değildir ve üniversitede iki ayrı mütevelli heyeti oluşmuştur. Ne görevden almalara dair tarafımıza bir tebliğ yapılmıştır ne de yeni görevlendirmeler için YÖK’e bilgi vermemiz mümkün olmuştur. Ayrıca görevden almalara ilişkin bir neden de tarafımıza bildirilmiş değildir. Konuyla ilgili hukuki işlemleri başlatıyoruz” dedi. Karatay Üniversitesi mütevellisinin uzun bir süredir kamuoyu gündemine getirilerek, üniversitenin isminin lekelenmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirten Kızılay, kişilik haklarına saldırıldığını ve kurumsal kimliğe büyük zarar verildiğini belirtti. Konu ile ilgili olarak KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ün de bir açıklama yapması bekleniyor.

Özge Demirtaş-Memleket