KTO Karatay’da e-Laboratuvar

KTO Karatay’da e-Laboratuvar

Yalın, esnek, yeşil ve maliyet odaklı tedarik zincirinin önem kazandığı günümüzde, maliyeti düşürmek ve hız için şirketler çeşitli yönetim anlayışlarına odaklanıyor.

KTO Karatay Üniversitesi de bu bağlamda Yalın ve Yeşil Tedarik Zinciri Yönetimi Laboratuvarı’nı kurarak bu alanda gerçekleştirilen çalışmaları bünyesinde topluyor.

“1st International Annual Workshop on Lean Green SCM” isimli çalıştayda yalın ve yeşil tedarik zinciri araştırmaları için KTO Karatay Üniversitesi bünyesinde kurulan sanal, profesyonel yer sağlayan bir e-laboratuvar katılımcılara anlatıldı.

REKTÖR SADE: “ŞİRKET PERFORMANSINI ARTIRMADA ÖNEMLİ BİR NOKTA”

 KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, “İş dünyasının nabzını tutan bir üniversite olarak bilimsel çalışmaları her zaman destekledik. Bölümlerimizi, müfredatımızı iş dünyasının ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak şekillendiriyoruz. Yıllar içerisinde değişim, hız ve yönetime dair yeni paradigmalar ortaya çıktı. Şirketlerin performansını arttırmada önemli bir nokta olarak görüyorum bu yenilikleri. Üniversite olarak 2017 yılında bu eksende bir laboratuvar kurduk. Araştırmacılarımızın çalışabileceği bir elektronik laboratuvarı onların hizmetine sunduk. Kapılarımızı bilim insanlarına sonuna kadar açtık.” diye konuştu

PAKSOY: ENDÜSTRİYİ ÖNEMSEYEN BİR ÜNİVERSİTE

Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve KTO Karatay Üniversitesi Yalın ve Yeşil Tedarik Zinciri Yönetimi Direktörü Prof. Dr. Turan Paksoy “KTO Karatay Üniversitesi Endüstri 4.0’ı önemseyen bu eksende önemli çalışmalar gerçekleştiren bir üniversitedir. Yalın ve yeşil tedarik zinciri yönetimi konusunda üniversite bünyesinde kurulan sanal laboratuvarda da önemli çalışmalar geçekleştirilecektir. Bilim insanları tecrübelerini paylaşacak, önemli katkılar sunacaktır.” dedi.

1.Yalın ve Yeşil Tedarik Zinciri Yönetimi Çalıştayı Southampton Üniversitesi’nden Dr. Muzaffer Alım’ın “Fiyat İndirimlerinden Kaynaklanan Talep Erteleme Yoluyla Lojistik Sistemlerin Performansının Artırılması”, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nden Doç. Dr. Çağrı Koç’un “Yeşil Araç Yönlendirme” ve Elhadj Lakhdar Üniversitesi’nden Saddam Hocine Bouzegag’ın “Tedarik Zincirlerinde Geri Dönüşüm Faaliyetlerinin Sistem Dinamiğine Etkilerinin İncelenmesi” sunumu ile sona erdi.