KTO Karatay'da dünya gıda günü

KTO Karatay'da dünya gıda günü

Birleşmiş Milletler’e bağlı olarak 1945 yılında ortaya çıkan Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) günümüzdeki temel amacı açlığı yok etmek ve gıda güvenirliliğiyle genel tarım politikasının sağlanmasıdır.

Bu amaçla çalışmalarını sürdüren örgütün bu yılki mottosunun “Göçün geleceğini değiştirin. Gıda güvenliği ve kırsal kalkınmaya yatırım yapın.” olduğu söylenebilir. Günümüzde gittikçe yoğunlaşan göç olgusu, doğal kaynakların bilinçsizce tüketimi sorunuyla da birleşerek üstünde daha da dikkatle durulması gereken bir sorun hâline gelmektedir.

Bu kapsamda Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde Dünya Gıda Günü etkinliği gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan Sobayoğlu, Gıda Mühendisi ve Kontrol Görevlisi Neşe Süer, Veteriner Hekim ve Kontrol Görevlisi İrfan Yılmazer, Veteriner Hekim ve Kontrol Görevlisi Mutlu Söğüt, Konya Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Hulusi Ada katıldı. Etkinlikte, açlık problemine dikkatleri çekerek gıda güvenirliğinin ve beslenmenin insan için önemine değinildi. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, etkinliğe dair yaptığı konuşmasında, “Dünyada günlük 96 milyon ekmek üretiliyor ve bunun 6 milyonu boşa gidiyor. Ekmek ve gıda israfına son vermeliyiz.” diyerek artan israfa dikkat çekti. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Birol Özkalp de programda şu mesajı verdi: “Dünya gıda gününüz kutlu olsun. Ülkemiz, gıda konusunda kendi yeterliliğini sağlayan bir ülke. Bunun kıymetini bilmeli ve gıdamızın sürdürülebilirliğini yapabilmeliyiz.” Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan Sobayoğlu ise yaptığı konuşmada Türkiye’nin gıda durumuna odaklanırken gıda çalışmalarının geçmişteki ve günümüzdeki hâllerinin bilinip değerlendirilmesi gerektiğine değindi. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nin Dünya Gıda Günü’ne ilişkin olarak düzenlediği etkinlik, yoğun katılımın ardından son buldu.

kto-karatay’da-dunya-gida-gunu-(3).jpg