KTO  Karatay'a Modern Hukuk Fakültesi Binası

KTO Karatay'a Modern Hukuk Fakültesi Binası

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla 16 milyon liralık Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi TOBB Binasının açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımlarıyla 16 milyon liralık Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi TOBB Binasının açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.

Kurulduğu günden bu yana her geçen yıl emin adımlarla büyümeye devam eden KTO Karatay Üniversitesi, fiziki yapılanmasını TOBB'un katkılarıyla tamamlanan hukuk fakültesi binası ile güçlendirdi. Fakülteleri ve öğretim kadrosuyla araştırmayı, bilgi üretmeyi, topluma hizmet vermeyi ön plana alan ve hukuk alanında yarının liderlerini yetiştirmeyi amaçlayan fakültenin açılışı Konya Valisi Yakup Canbolat, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk vve protokol üyeleri tarafından yapıldı.

"90 bin 133 metrekare kampüs alanı"

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programının ardından KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, fakülte binası ve üniversite hakkında bilgiler aktardı. TOBB ile KTO Karatay Üniversitesi iş birliğinde yapımı tamamlanan ve Selçuklu mimarisi çizgileriyle inşa edilen bina hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Sade, "90 bin 133 metrekare kampüs alanında bulunan ve toplamda 16 milyon 461 bin Türk lirasına mal olan binamızda, 12 derslik, 4 amfi, 1 kütüphane ve okuma salonu, kafeterya, çok amaçlı salon ve serbest çalışma alanları bulunmakta ve bine yakın öğrenci hukuk eğitimi almaktadır. Ayrıca yapımına 2016 yılında başlanmasına rağmen çok kısa bir sürede Hukuk Fakültesi binamızın tamamlanması da farklı bir gurur vesilesidir. KTO Karatay Üniversitesi olarak emeği geçenlere can gönülden teşekkür ediyoruz" dedi.

"Bizler insana yaptığımız yatırımı daima fiziki alanlarımıza yaptığımız önemle ilişkili gördük"

Konuşmasına 18 Mart'ta Afrin'de şanlı Türk bayrağını gururla dalgalandıran Türk Ordusunun neferlerini selamlayarak başlayan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk, "1251 yılında Emir Celaleddin Karatay tarafından kurulan Karatay Medresesi, müderris ve talebeleri 1. Dünya Savaşı ve Çanakkale Cephesinde şehit oluncaya kadar 663 yıl boyunca kesintisiz olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. 2009 yılına gelindiğinde, bugünün ahileri olarak adlandırdığımız iş adamlarımız, bu medreseyi Konya Ticaret Odası eliyle, KTO Karatay Üniversitesi adını vererek yeniden açmıştır. Geçmişten geleceğe uzanan bu perspektifte, uyguladığımız Sektör Danışmanlığı Projesi, Ahilik ve Meslek Ahlakı ile Medeniyet Tasavvuru ve Karatay Medresesi derslerimiz, üniversitemizi diğer üniversitelerden ayıran başlıca farklılıklarımızdır. Bugün KTO Karatay Üniversitesi olarak 6 Fakülte, 1 Yüksekokul, 2 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitüde yaklaşık 8 bin öğrencimize öğrenim hizmeti sunmaktayız. Ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 yıllarındaki hedeflere şüphesiz ki nitelikli insan gücümüz taşıyacaktır. Bizler insana yaptığımız yatırımı daima fiziki alanlarımıza yaptığımız önemle ilişkili gördük. Bu bağlamda bugün burada toplanmamıza vesile olan ve birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz Hukuk Fakültesi TOBB binamızda, modern Selçuklu mimarisini tercih ettik. Şu anda konuşmamı gerçekleştirdiğim bu avlu ise tıpkı Alaeddin Cami'nin avlusuna ve diğer Selçuklu eserlerine benzer genişlikte ve ferahlıktadır" şeklinde konuştu.

Amfilere 15 Temmuz kahramanlarının ismi verildi

"Tüm desteklerini bir an olsun esirgemeyen, bugünkü Ahi Teşkilatının başı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere TOBB Yönetim Kurulu'ndaki tüm çalışma arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum" diyen Başkan Öztürk, "KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi TOBB Binası'nın bizler için ayrıca bir önemi daha mevcut. 783 bin kilometrekare vatan toprağında birlik ve beraberlik içinde yaşama iradesi gösteren milletimizin geleceğine, kastetmek isteyenlerin 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü durduran kahramanlarımızı bu vesileyle bir kez daha anmak istedik. Fakültemizin amfilerini 15 Temmuz'un kahramanları Şehit Ömer Halis Demir, Şehit Abdullah Tayyip Olçok, Şehit Ufuk Baysan ve Şehit Demet Sezer'in isimleriyle şereflendirdik. Ayrıca dersliklerden birisinde de yine kahraman şehitlerimizden Fethi Sekin'in adı yer almaktadır. Böylece onlara olan borcumuzu naçizane bir şekilde, bir parça da olsa ödeyelim istedik" ifadelerine yer verdi.

"Güçlü ekonomi güçlü hukuk ile olur"

"Ülkemizin yıldız şehirlerinden biri olan Konya'da yapımına katkı sağladığımız KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi TOBB Binasının açılışında bulunmaktan gurur duyuyorum" diyen TOBB Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, KTO Karatay Üniversitesi'nin yapımını üstlendiği Direniş Karatay filmi dolayısıyla da emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Hisarcıklıoğlu, "Üniversitemiz kısa bir sürede İslam Ekonomisi ve Finans, Enerji Yönetimi gibi nitelikli bölümleri bünyesinde açarak büyümeye ve hızla gelişmeye devam ediyor. Bizim kültürümüzde, inancımızda hukukun yeri ayrıdır. Biz mülkün temelinde adaleti görürüz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla yaşarız. Su ve ekmek kadar hukuk da bizler için temel ihtiyaçtır. Hukukun güvenilir olduğu bir ülkede ekonomi de adil işler ve refah seviyesi yükselir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu binada eğitim alacak öğrencilerimiz daha güçlü bir hukuk sisteminin mimarı olacaklardır, ülkemize ve milletimize KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi TOBB binamızın hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

"Öğrencilerimiz Karatay Medresesi ruhuyla devlete hizmet edeceklerdir"

Eğitimin önemine vurgu yaparak "Artık ülkemizin dört bir yanında yükselen üniversiteler sayesinde beyin göçü veren değil, kendi beynini muhafaza eden bir ülke haline geldik, 2023 hedefleri doğrultusunda üniversitelerimiz stratejik öneme sahiptir" diyen Konya Valisi Yakup Canbolat ise "Temel ve sosyal bilimlerde uzmanlaşmamış toplumların çağdaş uygarlık seviyesine mümkün değildir. İnanıyorum ki bu çatı altında eğitim alan tüm öğrencilerimiz, Osmanlı'nın kuruluşunda büyük rolü olan Karatay Medresesi'ne uygun bir aşk içinde ülkesine ve devletine hizmet edecektir. Yeni fakülte binamızın KTO Karatay Üniversitesi'ne ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından TOBB'un katkılarıyla tamamlanan, 16 bin metrekare fakülte alanında bulunan, toplamda 16 milyon 461 bin Türk lirasına mal olan 12 derslik, 4 amfi, 1 kütüphane, okuma salonu, kafeterya, çok amaçlı salon ve serbest çalışma alanına sahip KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi TOBB Binası'nın açılışı protokol eşliğinde dualarla yapıldı.