KTO Karatay Üniversitesi’ne tercihte  yoğun ilgi

KTO Karatay Üniversitesi’ne tercihte yoğun ilgi

KTO Karatay Üniversitesi’ne tercihte yoğun ilgi...

Üniversite adaylarının heyecanla beklediği YKS sonuçları açıklandı. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi de 31 Temmuz-14 Ağustos tarihlerini kapsayan tercih dönemi boyunca Tercih Merkezi’nde vereceği tercih ve kariyer danışmanlığı hizmetleriyle hem aday öğrencilerin hem de ailelerin doğru karar almalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade yaptığı açıklamada Akademik programlar, eğitim olanakları, burs seçenekleri ile kampüs ve yurt imkânları hakkında adayları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen tercih günlerinde öğrenciler ve aileleri KTO Karatay Üniversitesi’nde Cumartesi ve Pazar günleri de dâhil olmak üzere her gün danışmanlık alabilecek. KTO Karatay Üniversitesi Tercih Merkezi’nde, Sosyal Tesisler binası içerisinde, her bölümün akademisyen kadrosu tarafından, üniversite adayı öğrencilere bölümler ve meslekler hakkında detaylı bilgiler veriliyor. 

karatay-universite--(1).jpg

KTO KARATAY’DAN TERCİH ROBOTU HİZMETİ

Üniversite ayrıca Konya’da bulunan alışveriş merkezlerinde uzman kadrosu ile rehberlik, meslek danışmanlığı noktasında öğrencileri bilgilendiriyor. KTO Karatay Üniversitesi http://karatayuniversitesi.osymtercih.com adresinden de aday öğrencilere tercih robotu yardımı ile en doğru şekilde tercih yapmaları konusunda olanak sağlıyor. Merkezinde daima öğrenci bulunan ve kıstası başarı olan KTO Karatay Üniversitesi, sağlanan burslarla da tam bir vakıf üniversitesi olarak öğrencilerine her türlü imkânı sunmaya devam ediyor.  KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilerine “Üniversiteye Giriş Yüksek Başarı Bursu” veriyor. Akademik yıl boyunca 8 ay olmak üzere ilk 10 binden üniversiteye yerleşen öğrenciler sıralamasına göre 3 Bin TL’ye varan burslardan yararlanabiliyor. Üniversiteyi 1,2,3 ve 4. sırada tercih eden öğrencilere yönelik ise yüzde 25, yüzde 20, yüzde 10 ve yüzde 5 oranlarında “Tercih Bursu” sunuluyor. “Ahilik Bursu” adıyla anılan ticaret odası destek bursu ile de protokol sağlanan ticaret odaları, sanayi odaları, ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları üyelerine, birinci derece yakınlarına ve eşlerine de yüzde 15 oranında burs imkânı sağlanıyor. Ayrıca yurt dışı yaz ve kış okulu bursu, dil okulu bursları ile de öğrencilerin yabancı dil alanında kendini en üst düzeyde yetiştirmesine olanak sağlıyor. KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerine yurt dışında da eğitim imkânları sunuyor. KTO Karatay, Erasmus partnerlerini seçerken eğitim kalitesinin nitelikli ve teknolojik gelişmelerin yoğun olduğu üniversite ve ülkeleri tercih ediyor. Erasmus+ Programı çerçevesinde ise KTO Karataylı öğrenciler Almanya, İtalya, Danimarka başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinde öğrenim görme fırsatı buluyor. “Dil Okulu Bursu” ve “Yurt Dışı Yaz ve Kış Okulu” kapsamında öğrenciler yurt dışında yabancı dil eğitimi alabiliyor. Üniversiteye ilk 10.000 başarı sıralamasında kayıt olan öğrenciler 2 haftadan 2 aya kadar yurt dışında dil eğitimi alabiliyor, akademisyenler de öğrencilere dil eğitimleri boyunca eşlik ederek danışmanlık yapıyor.

karatay-universite--(6).jpg

EN GÜNCEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ

KTO Karatay Üniversitesi, her gün gelişen bilgi teknolojilerine uygun dizayn edilmiş laboratuvarlar eşliğinde, sertifikasyon süreçleri ile desteklenen gelişim programları ve bilgi işlem prosedürlerine sahip bir üniversite olarak eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Geniş laboratuvar imkânları, uygulama alanları, duruşma salonu ile birlikte öğrencilerin en güncel bilgi teknolojilerinden yararlanmasını sağlıyor. Laboratuvarlar bakımından da öğrenci başına düşen ekipman açısından ilk sıralarda yer alan üniversite, KTO Karataylıların daha iyi öğrenmesi için her şeyi düşünüyor. Teknolojiyi en üst seviyede takip ederek, sistem, yazılım, web, network ve donanım alanlarında her türlü bilgi işlem alt yapısının oluşturulması ve işletilmesi, eğitim, öğretim ve araştırmalara destek sağlanması ve üniversitenin ihtiyaç duyacağı diğer bilgi işlem hizmetlerini eksiksiz olarak yerine getiriyor. KTO Karatay Üniversitesi sağlık sektöründe de Türkiye’nin önemli gruplarından biri olan Medicana sağlık gurubu ile afiliye üniversite hastanesi olması hususunu içeren iş birliği protokolü ile öğrencelerine akademik bilgiyi alanında uygulama fırsatı sunuyor.

Mühendislik Fakültesinde 10, Tıp Fakültesinde 7, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda 11 laboratuvar, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde 11 atölyesi bulunan KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilerin donanımlı bir şekilde mezun olması noktasında gerekli tüm teknolojik yenilikleri de yakından takip ediyor.

karatay-universite--(10).jpg

CERN ALİCE DENEYİ

KTO Karatay Üniversitesi, merkezi İsviçre’de olan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezinin (CERN) deneylerinden biri olan Alice Deneyi’ne tam üye olan ilk Türk üniversitesi. CERN’de çalışan bilim insanlarının 100 kadarı kuramsal fizik alanında çalışıyor, geri kalan bölüm ise çeşitli kuramları araştıran deneysel fizikçileri ve mühendisleri kapsıyor. Bu bilim insanlarına ek olarak CERN çatısı altında çalışan dünyanın 80 ülkesinden yaklaşık 8000 kadar fizikçi ve mühendis bulunuyor. Gelecek 10 yılın en önemli projelerinden biri olarak gösterilen Alice Deneyi çalışmalarının ülkemizde başlamasıyla, bilimsel araştırmaların ve yeni teknolojilerin gelişimine doğrudan katkı yapılıyor.

Ayrıca KTO Karataylılar bu üyelik sayesinde CERN’de staj imkânı bulabiliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda CERN’de staj imkânı yakalayarak CERN Yaz Okulu’na kabul edilen KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezun öğrencisi Oğuz Demirbaşcı da, çalışmaları neticesinde “CERN Summer Student WebFest 2016” yarışmasında takımıyla birlikte en iyi tasarım ödülüne layık görülmüştür.

karatay-universite--(13).jpg

TEK ÜNİVERSİTE ÇİFT DİPLOMA

KTO Karatay Üniversitesinde öğrenciler iki diplomayla birden mezun olabiliyor. Onlarca bölümde geçerli olan çift anadal fırsatıyla mezuniyet sonrasında iş olanaklarını çoğaltabiliyor. Örneğin Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü öğrencileri İşletme Bölümü’nde, Uluslararası Ticaret ve Lojistik öğrencileri ise Enerji Yönetimi başta olmak üzere birçok bölümde çift anadal yapma imkânı bulabiliyor. Ferit Hepokur-Memleket