KTO Karatay Üniversitesi’nde karma sergi sanatseverlerle buluştu

KTO Karatay Üniversitesi’nde karma sergi sanatseverlerle buluştu

KTO Karatay Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencilerinin eserlerinden oluşan karma sergi, KTO Karatay Üniversitesinde 25 Ağustos’ta açıldı.

Geleneksel Türk Sanatları öğrencilerinin bir yıl boyunca gerçekleştirdiği çalışmalardan oluşan serginin açılışını Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Hüseyin Öksüz yaptı. Yrd. Doç. Hüseyin Öksüz, konuşmasında, bölümün kısa geçmişine rağmen çok önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini, serginin de bunu gözler önüne serdiğini belirtti. Yrd. Doç. Hüseyin Öksüz, serginin, öğrencilerin teorik bilgilerini pratikle buluşturmayı sağladığını da söyledi.

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk de konuşmasında, “Yapılan bu güzel sergi Türkiye’nin gündemini değiştirmek isteyenlere en güzel cevaptır. Hain saldırılara verilecek en güzel cevap, yapacağımız işe dört elle sarılmaktadır. Bu ülkede gündemi hainler değil, Türk halkı olarak bizler belirleriz” ifadelerine yer verdi.

Öztürk, böylece bir tarafta ülkeyi yıkmaya çalışanlar varken, diğer tarafta halkın, sanatın, güzelliklerin, birlik ve beraberliğin olduğunu belirtmiş oldu. KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, konuşmasını, “Değerli sanat adamı Hüseyin Öksüz hocamız başta olmak üzere bütün hocalarımıza ve öğrencilerimize bu önemli sergiyi hazırladıkları için teşekkür ederim” dedi.

Sergide 12 hat, 4 tezhib, 6 kalem işi, 3 minyatür, 4 cilt tasarımı, 4 ebru, 68 tasarım ilkeleri olmak üzere toplamda 101 eser sergilendi. Sergiye, birçok bürokrat, akademisyen, ulusal ve yerel basın mensupları, üniversitenin farklı bölümlerinde okuyan öğrenciler ile Konyalı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Karma Sergisi, KTO Karatay Üniversitesi A Blok fuaye alanında 9 Eylül’e kadar tüm sanatseverlerin ziyaretlerine açık olacaktır.