KTO Karatay, İlk 10’a Girecek

KTO Karatay, İlk 10’a Girecek

KTO Karatay Üniversite çalışmalarını ve hedeflerini kamuoyuna açıklayan Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, “Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda, üniversitemizi Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasında göreceğimizi umuyoruz" dedi.

KTO Karatay Üniversite çalışmalarını ve hedeflerini kamuoyuna açıklayan Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, “Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda, üniversitemizi Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasında göreceğimize dair inancımızı, huzurunuzda dile getirmek istiyorum” dedi

kto--(1).jpg

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nin kuruluşunun üzerinden geçen 8 yıl ve hedefleri düzenlenen basın toplantısı ile değerlendirildi. KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya Konya Ticaret Odası  Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Rektör Prof. Dr. Bayram Sade ile Mütevelli Heyeti Üyeleri katıldı. Toplatıda konuşan Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi’nin emin adımlarla 2051 yılına ilerlediğini belirterek, “En büyük sermayemiz olan insana yatırım yaptığımız KTO Karatay Üniversitesi’ne, şehrimizin ve ülkemizin 2023, 2051, 2053 ve 2071 hedeflerine yakışır şekilde bir vizyon belirlemekteyiz” diye konuştu.

20170823aw155020_01.jpg

ENERJİNİN ALTYAPISINI KARŞILAYACAĞIZ

KTO Karatay Üniversitesi’nin 6 Fakülte, 3 Enstitü, 2 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokulda yürütülen toplam 59 farklı programla eğitim hayatına devam ettiğini söyleyen Öztürk, şöyle konuştu: “Geçen yıl yeni açılan 14 yeni bölümün, bu yıl da 4 yeni bölümle desteklenmesi, farklı disiplinlerde öğrenim görmek isteyen aday öğrencilerimiz açısından, alternatiflerin arttığı manasına gelmektedir. Türkiye’de ilk kez lisans alanında üniversitemiz tarafından açılan ‘Enerji Yönetimi Bölümü’ ile ülkemizin çok önemli kaynaklarının aktarıldığı enerji alanında bütüncül bir bakış açısına sahip ve yönetsel performansı yüksek olabilecek enerji yöneticisi ve enerji uzmanları yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Gerek Karapınar’da, gerekse Türkiye’nin dört bir yanında yapılacak olan büyük enerji yatırımlarımızın alt yapısının karşılanması hususunda, bölümümüze güveniyoruz. Yine Türkiye’de ilk kez KTO Karatay Üniversitesi tarafından açılan ‘İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü’, ülkemizde bu alanda ilmî olarak yeni bilgiler üretecek ve araştırmalar yapacak kalifiye insan kaynakları ihtiyacını karşılayacaktır. Belirlediği hedeflere koşar adımlarla giden KTO Karatay Üniversitesi, farklı disiplinlerle öğrenci sayısını, her geçen gün artırmaya devam ediyor. 2012-2013 akademik yılında bin 24 öğrenci, 2016-2017 akademik yılında 6 bin 255 öğrenci sayısına ulaşmıştır.”

FARKLILIKLARI YANSITAN ÜNİVERSİTE

75 farklı ilden öğrencisi bulunan KTO Karatay Üniversitesi, Anadolu’nun âdeta farklılıklarını yansıtan bir üniversitedir” diyen Öztürk, “Bugün itibariyle 288 akademik, 142 idari ve 123 destek hizmetleri personelimiz bulunmaktadır. Üniversitemiz 2013-2014 yılında 37 bin 635 metrekare kapalı alana sahipken 2016-2017 yılında 77 bin 137 metrekare kapalı alana ulaştık. Üniversitemizin hemen karşısında eski projede şehir hastanesi olarak planlanan arazinin 85 bin metrekaresi, Büyükşehir ve Karatay Belediyelerinde üniversite alanı olarak projelendirilmiştir. Böylelikle toplam 200 bin metrekare araziye sahip olacağız. KTO Karatay Üniversitesi olarak, toplam bütçesi 674 bin TL olan ve MEVKA tarafından desteklenen ‘Güneş Enerjisi Santrali Projesi’ni hayata geçirdiğimizin de haberini vermek istiyorum. Bu kapsamda, yaklaşık 3 haftadır kendi elektriğimizi üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 265 watt’lık 800 adet panelle, yıllık elektrik tüketiminin yüzde 25’ini toplam 200 kW’lık olan bu santralden sağlayacağız” şeklinde konuştu.

mali--(2).jpg

14 FARKLI BURS

Başarılı öğrencileri desteklerini belirten Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “14 farklı burs türüyle başarıyı daima ödüllendiren KTO Karatay Üniversitesi, başarının devamını sağlamak adına da öğrenim yılı boyunca vermiş olduğu bursları kesmemektedir. Mevcut öğrencilerimizin yüzde 66’sı, burslu olarak öğrenimlerini sürdürmektedir. Sektör Danışmanlığı Projesi ile öğrencilerimizin eğitim alanları ile ilgili mesleki ve sektörel donanımını, daha öğrencilikleri devam ederken kazanmalarını hedefliyoruz. KTO Karatay Üniversitesi Yayıncılık ve Yapımcılık İktisadi İşletmesi, yani kısaca KARYAY, birbirinden güzel eserleri kültür hayatımıza kazandıran bir kuruluş. Bu yıl, 5 eseri kültür hayatımıza kazandıran KARYAY, yayıncılıkta ne kadar iddialı olduğumuzu bir kez daha göstermiştir. 2018’de vizyonda olması planlanan “Direniş Karatay” adlı filmimizin de temelini oluşturan ‘Direniş Karatay’ romanı ise, en çok ilgi gören eserlerimizden biri oldu. Çekimleri Haziran ayı sonunda başlayıp, geçen hafta tamamlanan ve 2018 Şubat ayı gibi vizyonda olması planlanan projede, Mehmet Aslantuğ, Fikret Kuşkan, Nefise Karatay ve Yurdaer Okur gibi birbirinden önemli isimleri ekranlarda görmüş olacağız.”

800. YILA HAZIRLANIYORUZ

Üniversitenin başarı sıralamasının arttığını ifade eden Öztürk, şöyle konuştu: “Üniversitemiz,Türkiye genelindeki 174 üniversiteden 10 bin 894 öğrencinin katıldığı ve 2016 yılı itibariyle uygulamaya başlanan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasında (TÜMA) KTO Karatay Üniversitesi; 2016-2017 yılları karşılaştırıldığında genel sıralamada 39’da 30. sıraya, Vakıf Üniversitesi sıralamasında 17’den 15. sıraya yükselmiştir. Bu minvalde, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda, üniversitemizi Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasında göreceğimize dair inancımızı, huzurunuzda dile getirmek istiyorum. Ayrıca Karatay Medresesi’nin 800. yılı olan 2051 yılında, üniversitemizi dünyanın sayılı üniversiteleri arasında göreceğimize de yürekten inanıyorum. Aynı zamanda, tam donanımlı KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama Hastanesi’ne, en az 25 tam donanımlı uygulama ve araştırma merkezine ve yoğun teknolojiyle donatılmış en az 1 kuluçka merkezine sahip bir üniversite olmak da 2051’e dair hedeflerimiz dâhilindedir. Yeniden kuruluşundan sonra 8. akademik yılına hazırlanan üniversitemizin, 800 yıl önce olduğu gibi gelecekte de ülkemizin ve dünyanın en önemli eğitim merkezlerinden biri olacağına inancımız tamdır.”

Toplantının ardından yapımı tamamlanan Hukuk Fakültesi binası ve derslikleri, basın mensuplarına gezdirildi. Öztürk, amfilere Şehit Ömer Halis Demir başta olmak üzere şehitlerimizin isimlerini verildiğini söyledi. Ferit Hepokur-Memleket