KTO Karatay ödülleri topladı

KTO Karatay ödülleri topladı

KTO Karatay Üniversitesi ‘‘MİNİ SUMO’’ yarışmasında ödülleri topladı

KTO Karatay Üniversitesi Robot Topluluğu (KAROT) Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘‘KITTECH Robot ve Yazılım Günleri & HASAT (Hasan Kalyoncu Üniversitesi AR-GE Teknolojileri) Proje Pazarında Robot Yazılımları’’ adlı yarışma da ilk üç derecenin birden sahibi oldu.

KTO Karatay Üniversitesi Robot Topluluğu (KAROT) Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde 24-25 Nisan’da gerçekleştirilen “KITTECH Robot ve Yazılım Günleri & HASAT Proje Pazarı” adlı yarışmaya katıldı. Akademisyenler ve yüzlerce öğrenciyi bir araya getiren etkinlikte mini sumo kategorisinde 150 robot yarıştı.

“Mini Sumo” kategorisinde, KTO Karatay Üniversitesi Robot Topluluğu’ndan ACAR adlı robot ile Bahadır Acar ve Nazırcan Aladağ birinci oldu. Akif Dinç ve Kadir Reha Çağar’ın robotları GAFLET ise aynı kategoride ikinciliği elde etti. Mini sumo robotlarının birbirleri ile savaşını içeren yarışmada üçüncülüğü ise yine KAROT ekibinden DF One adlı robotun sahipleri Mustafa Büyükharman ve Bahadır Acar elde etti. Başarılı olan grup birincisi bin TL, ikincisi 750 TL ve üçüncüsü 500 TL ödül kazandı.

KAROT ekibi öğrencileri 150 robot arasında ilk üç dereceyi elde ettikleri için mutlu olduklarını belirterek, “Konya’yı ve üniversitemizi başarılı bir şekilde temsil ettiğimiz için gururluyuz. Çalışmalarımıza katkı sağlayan üniversite yönetimimiz ve hocamız Yrd. Doç. Dr. Necati Vardar’a teşekkür ediyoruz” dedi.