KTO, Bozkırlı tüccarlarla buluştu

KTO, Bozkırlı tüccarlarla buluştu

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bozkır’da tüccarlarla bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı. Toplantıya Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

 

Bozkır Belediyesi Konferans salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısında, üyelerin ve tüccarların sorunlarını dinleyen Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, ilçelerde yaptıkları istişare toplantılarının amacının, ilçede faaliyet gösteren üyelerin ve tüccarların sorunlarını gidermek, çözüm önerisinde bulunmak olduğunu belirtti. Başkan Öztürk daha sonra Bozkır’da faaliyet gösteren üyelerin, tüccarların ve vatandaşların sorunlarını dinleyen tek tek dinledi.

İlçenin ekonomik yapısına değinen Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır’ın ekonomisine doğrudan etki edecek olan çalışmaları gerçekleştirebilecek potansiyelinin bulunduğunu, ancak istenilen seviyede değerlendirilemediğini söyledi. Başkan Gün sözlerinde şu ifadelere yer verdi, “Bozkır’da 210 bin dekar işlenebilir arazi bulunmakta, ancak bu arazinin 110 bin dekarı ekiliyor, hasat ediliyor. Aynı zamanda Elma ve Üzüm üretiminde Bozkır, Konya’da ilk 3’te yer alıyor. Bölgemize has üretilen, Bozkır ile özdeşleşmiş Bozkır tahini de çok ciddi rakamlarda üretiliyor. Bu yıl üretilen Bozkır tahini, 500 ton’u geçmiş bulunmaktadır. Bu avantajlarımızı değerlendirip, kooperatiflerle üretim yaparak, tarımsal ve hayvansal üretimlerle ilçemizin ekonomik yapısına çok ciddi katkılar sağlayabiliriz. Bugün burada ağırladığımız Konya Ticaret Odası Başkanım Selçuk Öztürk’e, istişare toplantısına katılan tüm hemşehrilemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İstişare toplantısının ardından Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’e, Bozkır’ın kültürel değerlerinin yansıtıldığı tabak ve Bozkır Sancağı hediye etti. 

kto,-bozkirli-tuccarlarla-bulustu--(2).jpg