Kto Başkanı Öztürk'ten, Kosgeb Yönetimine Teşekkür

Kto Başkanı Öztürk'ten, Kosgeb Yönetimine Teşekkür

Konya Ticaret Odası (KTO)’nın girişimleri ile KOSGEB “2016 Yılı Makine ve Teçhizat Kredi Faiz Desteği” programına düzenleme getirildi.

Konya Ticaret Odası (KTO)'nın girişimleri ile KOSGEB "2016 Yılı Makine ve Teçhizat Kredi Faiz Desteği" programına düzenleme getirildi.

 

Düzenleme ile destekten faydalanacak firmalar tek bir tedarikçiye bağlı kalmadan alternatif tedarikçi kullanabilecekler. KTO üyelerinin lehine olacak düzenleme ile imalat sanayi sektörüne fayda sağlanacağını ifade eden Başkan Öztürk girişimlerinin olumlu neticelenmesinden dolayı KOSGEB yönetimine teşekkür etti.

 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, "KOSGEB tarafından imalat sanayinde faaliyet gösteren ve KOSGEB veri tabanına kayıtlı KOBİ'lerin kullanacakları yerli ve yeni makine ve teçhizat alımlarına yönelik finansal destek sağlanması amacıyla başlatılan 2016 Yılı Makine ve Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı için birçok üyemiz müracaat etmiştir. KOSGEB 2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı'na müracaat eden firmalarımızın sadece bir tedarikçiden aldıkları Proforma Fatura (teklif) ile başvuru yapmaları istenmiş olup başvurunun destek kapsamına alınması durumunda başvuruda belirttiği tedarikçiden alım yapma zorunluluğu getirilmiştir. İşletmeleri ve oda üyelerimizi zor durumda bırakacak olan tek bir tedarikçi ile programdan faydalanma zorunluluğu başvurusu onaylanan işletmelerimizde büyük sorun teşkil etmekte, yatırımını aksatmakta, devletin KOSGEB kanalı ile vereceği destekten yararlanamayacağı anlamına geleceği için bu konuda birçok üyemizden girişim yapılması için talep gelmiştir. Tek bir tedarikçiye şartlı bir şekilde bağlı kalınması olası sorunları beraberinde getirecek olup, üyelerimizin ve başvuru sahiplerinin kazanılan haklarını kullanamamasına, hak kaybına, mağduriyet oluşmasına ve devlet kaynaklarının verimli ve etkin kullanılamamasına zemin hazırlayacağı sebebiyle üyelerimizin talepleri doğrultusunda KOSGEB'le yaptığımız görüşmeler neticesinde destek programına üyelerimizin lehine düzenleme getirildi. Düzenleme ile destekten faydalanacak firmalar tek bir tedarikçiye bağlı kalmadan alternatif tedarikçi kullanabilecekler. İmalat sanayi sektörümüz için son derece faydalı olacak olan düzenleme için talebimizi uygun gören KOSGEB Başkanı Recep Biçer'e teşekkür ediyorum" dedi.