KTO Başkanı Hiçyılmaz'dan üyelere aidat borcu uyarısı

KTO Başkanı Hiçyılmaz'dan üyelere aidat borcu uyarısı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 6736 sayılı kanun kapsamına giren oda aidatlarının yeniden yapılandırılmasında...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 6736 sayılı kanun kapsamına giren oda aidatlarının yeniden yapılandırılmasında son günlere yaklaşıldığını bildirdi.

KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hiçyılmaz, ilgili yasayla 30 Haziran'dan önceki borçlar için faiz affı ve taksitler halinde ödeme imkanı getirildiğini, bu düzenlemenin önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Borç yapılandırma fırsatının, ekonomik sıkıntı çeken işletmelerin rahat bir nefes almasını sağlayacak nitelikte olduğuna dikkati çeken Hiçyılmaz, "Bu kapsamda, oda aidat borçlarının faizlerinin affedilmesi de önemli bir gelişmedir. Kayseri Ticaret Odası üyeleri bu önemli fırsatı kaçırmamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Kanun kapsamındaki borçların yapılandırılmasına ilişkin bilgileri de paylaşan Hiçyılmaz, şöyle devam etti:

"Ödemelerini peşin yapmak isteyen üyelerimiz, başvuru dilekçelerinde bu isteklerini belirterek, 31 Ekim 2016 tarihine kadar aidat borcu asıllarını ödeyebilecektir. Üyelerimiz, bu kapsamdaki borçlarını faiz yükü olmaksızın 6 eşit taksitte ödeme imkanına da sahiptir. Odamız veznesinden yapılacak ödemelerde bazı bankalara ait kredi kartlarına da faizsiz 6 taksit imkanı sağlanacaktır."

Durumları askıda olan oda üyelerine de çağrıda bulunan Hiçyılmaz, şunları kaydetti:

"Askıdaki üyelerimiz, peşin ödeme yaparak borçlarını kapattıkları gün itibariyle, Oda üyeliğinde faal hale geleceklerdir. Taksitli ödeme yapma seçeneğini dilekçe ile bildiren üyelerimiz ise son taksit ödeme günü itibariyle askıdan indirilerek faal hale geleceklerdir. Özellikle askıda olan üyelerimizin bu kolaylıktan yararlanması, gelecek yıl yapılacak olan Oda seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip olmaları bakımından önem arz etmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :