KTO Başkanı Hiçyılmaz'dan terör eylemlerine tepki

KTO Başkanı Hiçyılmaz'dan terör eylemlerine tepki

Kayseri Ticareti Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Meydana gelen terör saldırıları ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmaya yöneliktir....

Kayseri Ticareti Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Meydana gelen terör saldırıları ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmaya yöneliktir. Bu saldırılar karşısında beraberliğimizden taviz vermeden millet olarak sağduyumuzu korumalıyız" dedi.

Hiçyılmaz, oda salonunda düzenlenen KTO Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ortaya konulan barış çabalarının boşa çıkarılması için terör eylemlerine başvurulduğunu söyledi.

Koalisyon hükümetinin kurulmasının gecikmesi ve bir belirsizliğin hakim olmasından dolayı terör örgütlerinin bu boşluktan istifade ederek Türkiye'yi karıştırmak gayreti içine girdiklerini ifade eden Hiçyılmaz, "Meydana gelen terör saldırıları ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmaya yöneliktir. Bu saldırılar karşısında beraberliğimizden taviz vermeden millet olarak sağduyumuzu korumalıyız. Birlik ve beraberliğimize, insanlarımızın canına kasteden terör eylemlerinin her türlüsünü kınıyor ve lanetliyorum. Terör eylemleri sonucunda şehit olan asker ve polislerimize Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Terör örgütünün uzantısı olarak meclise girmiş olan ve seçimlerden sonraki konuşmalarıyla, hal ve hareketleriyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yakışmayan insanların, Türkiye'nin karışmasına neden olacak şekilde hareket etmelerini kınadığını ve lanetlediğini belirten Hiçyılmaz, şöyle devam etti:

"Sırtını terör örgütlerine dayadığını ifade eden bir milletvekilinin TBMM'de bulunmaması gerektiğine inanıyorum. TBMM bu tür insanların işgal edebileceği bir yer değildir. Sırtını terör örgütlerine dayayan bir insan milletvekilliği yapamaz. Bu konuda gerekli yerlerin, ilgili yerlerin hemen harekete geçmeleri kanaatindeyim. Parti kapatmadan falan bahsediliyor. Sakın yanlış anlaşılmasın, parti kapatmaları biz geçmişte gördük. Parti kapatma çözüm değildir, bu partiyi kapatırsınız başka bir parti açılır. Ancak parti içinde bu şekilde hareket eden insanların münferit olarak cezalandırılmalarının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu insanların milletvekilliğinin düşürülmesi, arkasından gerekli soruşturma ve kovuşturmanın yapılarak gerekli cezanın verilmesinin gerektiğini düşünüyorum."

- "İşimizi yapabilmemiz için huzurlu bir ortam lazım"

Elinde silahla İstanbul'un göbeğinde yürüyüş yapanlar olduğunu anlatan Hiçyılmaz, şunları kaydetti:

"Bunu açıkça söyleyeyim, emniyet güçlerinin de burada zafiyeti söz konusudur. Böyle bir şey yapılamaz. Son günlerde bu olayların içimizi serinleten yanı, hükümet tarafından gerekli tedbirler alındı ve gerekli çalışmalar yapılıyor. Bundan sonra ki süreçte hiçbir terör örgütü ayırt etmeksizin her türlü çalışma ve mücadelenin sürmesini istiyorum. Ama özellikle iş dünyasının, bizim, işimizi yapabilmemiz için huzurlu bir ortam lazım, istikrar lazım. Şu ortamda kim hangi işi sağlıklı bir şekilde yapabiliyor? Hükümet kurulacaksa bir an önce kurulmalı, değilse bizi fazla oyalamasınlar bir an önce seçime gidelim, milli irade ne diyorsa onu yerine getirelim." 

Meclis toplantısında gündemdeki maddeler de görüşülerek karara bağlandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı