KTFF Başkanı'ndan UEFA ve FIFA'ya çağrı

KTFF Başkanı'ndan UEFA ve FIFA'ya çağrı

Kıbrıs Türk Futbolu Federasyonu Başkanı Sertoğlu:

LEFKOŞA (AA) - Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, "Kıbrıs'ta futbolun birleşmesi için Rum Futbol Federasyonu (KOP) ile anlaşma imzaladık ancak görüşmelerde sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıların aşılması adına UEFA ile FIFA'yı göreve çağırıyoruz" dedi.

Sertoğlu, düzenlediği basın toplantısında, ülke gençliği, sporcuları ve vatandaşlar için uluslararası spor organizasyonların önemine değinerek, "Uluslararası sporlar, siyasetin dışındadır. Bu etkinlikler sürmeli. Uluslararası müsabakaların ülkeye gelmesinde, spor camiası ve basının büyük rolü var. Geçen yıl KOP ile yaptığımız görüşmeler sırasında çok eleştirildik ancak buna rağmen süreci devam ettirdik. Herkes bu girişimin doğru olduğunu gördü" diye konuştu.

Gençliğin geleceğinin her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Sertoğlu, şöyle devam etti:

"Uluslararası kurallar ve hukuk herkes için geçerlidir. Sporcularımız her alanda dünyayla buluşacak. Geçen yıl Zürih'te imzaladığımız anlaşmanın arkasındayız. Biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Bu nedenle uluslararası adımların ve açılımların yapılamaması durumunda, bu görevde durmamın anlamı olmayacaktır."

 

- "Üyeliği bile kabul ettik"

Kıbrıs'ta futbolun birleşmesi için KOP ile anlaşma imzaladıklarını ancak görüşmelerde sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Sertoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sıkıntıların aşılması adına UEFA ile FIFA'yı göreve çağırıyoruz. KOP ile yaşanan süreçte üyeliği bile kabul ettik ve geçen yıl 5 Kasım'da anlaşmaya imza attık. Anlaşmanın ardından birçok kez görüşme ve yazışma yaptık. Fakat son zamanlarda sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıları çözemedik. KOP, bize daha önce 'üye olun da konuşalım' demişti. Şimdi ise 'üyelik başvurusunu yapın da değerlendirelim' diyorlar. FIFA ve UEFA'ya mektup gönderdik, onları göreve çağırdık. KOP, bu mektuptan rahatsızlık duydu."   

Sertoğlu, gelecek hafta başlayacak 2014-2015 KKTC Futbol Ligi'nde hakemlerin, Dünya Kupası'nda kullanılan köpük uygulamasına geçeceğini de kayderek, yeni sezonda kulüplere başarılar diledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı