KTB’den anlamlı bağış

KTB’den anlamlı bağış

Konya Ticaret Borsası’nın “Sağlıklı Toplum ve Sağlık İçin Kan Ver” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Kızılay ile ortaklaşa düzenlediği kan bağışı kampanyasına Konya Ticaret Borsası üyeleri ve personeli yoğun ilgi gösterdi.

Böyle bir sosyal sorumluluk projesinin herkese, özellikle hastalarımıza çok katkı sağlayıcı bir faaliyet olduğunu belirten Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, verilen kanlar ile birçok insanın hayatının kurtulacağını belirtti. İhtiyaç duyulan kanın tek kaynağının insan olduğunu ifade eden Kaleli, kan bağışının teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Kan bağışının kan verene de, kan alana da şifa olduğunu belirten Kaleli, “Kan bağışı vücuda faydalı olduğu kadar, insanlar arasında paylaşmayı, dayanışmayı kuvvetlendiren insani bir davranıştır. Kan veren insana, bunun herhangi bir zararı olmadığı gibi bedenindeki kanın yenilemesine de faydalı olur. Acil bir hastanın iyileşmesine vesile olmanın çok büyük bir iyilik olduğu açıktır. Kan bağışı sadece afet durumlarında değil her zaman düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Bugün burada bulunacakları bağışlarla örnek bir davranışa imza atan üyelerimize ve personelimize teşekkür ediyorum” dedi. Kampanyaya katılan Konya Ticaret Borsası üyeleri ve personeli de kan vermenin büyük bir mutluluk olduğunu ve herkesin Kızılay’ın kan verme kampanyasına sağlıklarının el verdiği ölçüde destek vermesi gerektiğini dile getirdiler.

Konya Ticaret Borsası üyeleri ve personeli sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, kan bağışçısı kayıt formunu doldurup kan bağışında bulundular.