KTB'de "rekor" hububat satışı

KTB'de "rekor" hububat satışı

Türkiye'nin işlem hacmi en yüksek borsalarından Konya Ticaret Borsası'nda, 1 günde toplam 16 bin ton hububat satışı gerçekleştirilerek rekor kırıldı

Türkiye'nin işlem hacmi en yüksek borsalarından Konya Ticaret Borsası'nda (KTB), 850 kamyonla getirilen toplam 16 bin ton hububat 1 günde satılarak rekor kırıldı.

KTB Başkanı Hüseyin Çevik, yaptığı yazılı açıklamada, bu sene yağışların düzenli ve çok düşmesine bağlı olarak bitki gelişiminin iyi seyretmesinin, Türkiye buğday üretimini 23 milyon ton ile tarihi bir rekora taşıyacağını ifade etti.

Bu olumlu verilerin, Türkiye buğday üretiminde önemli bir yerde olan Konya Ovası'ndaki rekolteyi geçen seneye göre yüzde 40 ila yüzde 50 artırmasının beklendiğini belirten Çevik, "Bu sezon hububatta yaşanan bu yoğunluk, Türkiye'nin işlem hacmi en yüksek borsalarından Konya Ticaret Borsası'nda da kendini gösteriyor. Hasadın başlamasıyla birlikte gün içinde borsaya 850 kamyonla gelen toplam 16 bin ton hububat işlem görerek rekor kırıldı" ifadelerini kullandı.

Çevik, çiftçilerin ürünlerini daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde satmaları için çeşitli tedbirler aldıklarına dikkati çekerek, satış ve analizle ilgili personel sayısının artırılarak, analizlerin, mal kabullerinin gece geç saatlere kadar devam etmesinin sağlandığını bildirdi.

Satış salonuna gelen hububatın gün içinde elektronik ortamda seri şekilde satıldığını vurgulayan Çevik, gelen ürünlerin, tüccar, sanayici ve çiftçi tarafından anlık takip edilerek hızlı, şeffaf ve gerçekçi bir fiyatla işlem gördüğünü aktardı.

Çevik, sadece Konya'dan değil, Ankara, Aksaray ve Karaman'dan da ürünlerin gelmeye başladığını belirterek, yapılan anketlerde, gerek tüccar gerekse çiftçilerin sistemden son derece memnun olduklarının görüldüğünü ifade etti.

Çevik, 2015 yılına kadar sadece salon işlem miktarının 2,2 milyon tonu aştığını, işlem hacminin ise 1,7 milyar liraya çıktığını sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı