KSO’ya SELSİAD’tan ziyaret

KSO’ya SELSİAD’tan ziyaret

Selçuklu Sanayici ve İş Adamları Serbest Meslek Mensupları Derneği (SELSİAD) yöneticileri, Konya Sanayi Odası’nı (KSO) ziyaret etti

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen SELSİAD Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat, dernek faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. SELSİAD’ın temel amacının Konya’nın gelişmesine destek vermek olduğunu bildiren Kolat, “Şehrimizin kalkınması, gelişmesi için bir aradayız” dedi.

Ziyaretten duyduğunu memnuniyeti ifade eden KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ise, görev alanları farklı olsa da, her bireyin, her kurumun Konya ve Türkiye adına ortak bir sorumluluğu paylaştığını, Konya Sanayi Odası olarak hedeflerinin Konya’yı sanayide, ihracatta daha üst sıralara taşımak olduğunu, bunun için de tüm kurumlarla birlik-beraberlik içinde çalıştıklarını söyledi.

Konya ihracatının Türkiye ortalamasının üzerinde arttığını, ancak kişi başı üretim ve ihracat rakamlarının artırılması için alınması gereken çok yol olduğunu ifade eden Başkan Kütükcü, bu noktadan hareketle Konya’ya Türkiye’nin ilk Bölgesel İnovasyon Merkezi’ni kazandırdıklarını kaydetti. Konya Bölgesel İnovasyon Merkezi’nin Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilmesi ve genişlemesi ile ilgili süreci yürüttüklerini anlatan Kütükcü, merkezin bölgenin kalkınmasında kritik rol oynayacağını vurguladı. Konuşmasında sermayenin mutlaka üretime, sanayiye yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kütükcü, “Türkiye’nin kalkınmasının yolu sanayi üretiminden geçiyor. Bunun için toplumu üretmeye özendirmek zorundayız” ifadelerini kullandı.