KSO Başkanı Kütükcü, Konya Tarım Fuarı’nı ziyaret etti

KSO Başkanı Kütükcü, Konya Tarım Fuarı’nı ziyaret etti

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, 15. kez kapılarını açan Konya Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’nı ziyaret etti.

 Stant açan firmaları tebrik eden Kütükcü, her yıl daha da büyüyen fuarın Türkiye’ye moral verdiğini söyledi. Kütükcü, ayrıca sanayi odası olarak fuarda, 6 ülkeden gelen firma temsilcileri ile 664 ikili iş görüşmesi organize ettiklerini bildirdi.

15 ülkeden 400 firmanın katıldığı ve 300 bin ziyaretçinin beklendiği fuara gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunun altını çizen Kütükcü, “Sektörde Türkiye’nin en büyük fuarı olan Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarımız Avrupa’nın da 4. büyük fuarı haline geldi. Sektörün kalbi artık burada atıyor. Başta bu başarının mimarı olan sanayicilerimiz olmak üzere, katkı veren herkese Konya sanayisi adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

İKİ GÜNDE 664 İKİLİ İŞ GÖRÜŞMESİ

Kütükcü, Konya Sanayi Odası olarak bu yıl da fuarda iki gün boyunca B2B (İkili İş Görüşmesi) düzenlediklerini belirterek, toplam 108 firma temsilcisinin 664 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdiğini kaydetti.

İkili iş görüşmelerini yoğun katılım ile gerçekleştirdiklerini aktaran Kütükcü, “Bu yılki B2B görüşmelerimize Fas, Cezayir, Tunus, Rusya, Moldova ve Gana olmak üzere 6 ülkeden yoğun bir katılım oldu. Şehrimize bu ülkelerden gelen firma temsilcileri, Konyalı sanayicilerimizle 664 ikili iş görüşmesi yaptı. Firmalarımız yaptıkları B2B görüşmeleriyle kendilerine yeni müşteriler, yeni pazarlar bularak, şehrimizin ve ülkemizin ihracatına katkılarını artırıyor" diye konuştu.

 

RANDEVULAR ONLİNE OLARAK ALINDI

 

İki gün boyunca devam eden iş görüşmelerinin sistematik bir şekilde gerçekleştirildiği bilgisini de veren Kütükcü, sözlerine şu şekilde devam etti: " Yerli ve yabancı firmalarımız www.b2match.eu/b2konya-agri-2017 internet sitesi üzerinden kayıtlarını yaptırarak, ilgi alanlarına göre görüşmek istedikleri firmaları seçti. Oluşturulan görüşme takvimleri çerçevesinde her katılımcı randevulaştığı diğer katılımcılar ile görüşmesini yaptı."