KSO, 40’ncı kuruluş yılını kutlayacak

KSO, 40’ncı kuruluş yılını kutlayacak

Konya Sanayi Odası (KSO) 40. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. 1974 yılında kurulan Konya Sanayi Odası, kuruluşunun 40’ncı yılını üyeleriyle birlikte kutlayacak.

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, 40 yıl önce kurulan Konya Sanayi Odası’nın üyelerinden aldığı güçle Konya ve Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunduğunu söyledi. Üyelikte 40 yılını dolduran 28 firmayla, KSO‘da başkanlık ve meclis başkanlığı yapan isimlere plaket verilecek gecenin aslında bir vefa gecesi olduğunu ifade eden Kütükcü, “Üreterek, ihracat yaparak Konya’nın bir sanayi merkezi haline gelmesine katkı veren herkese şehir olarak bir vefa borcumuz var. Sanayi Gecesini de bu vefayı bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak adına düzenliyoruz” dedi.

KONYA SANAYİSİNİN BAŞARISI KİTAP OLDU

Başkan Kütükcü, Konya Sanayi Odası’nın kuruluşunun 40’ncı yılı anısına Konya’nın sanayi tarihini inceleyen Konya Sanayi Tarihi kitabı hazırlandığını, kitapta Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi Konya ekonomisiyle ilgili bilgilerin yer aldığını bildirdi. Gecenin katılımcılarına dağıtılacak Konya Sanayi Tarihi Kitabı’nda ayrıca sanayinin öncü isimlerinin röportajlarına da yer verildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılacağı program, 28 Kasım Cuma günü saat 19.00’da Dedeman Otelinde yapılacak.