KSMD'nin "Kültür Sanat Buluşmaları" etkinliği

KSMD'nin "Kültür Sanat Buluşmaları" etkinliği

Hat ve ebru sanatçısı Başar:- "Biz son 2 asırdır kendi gölgemizi kaybettik. Bize ait ne varsa hepsini hor gördük, talan ettiler göz yumduk, parayla sattık. Biz 2 asırlık kafadan artık sıyrıldık. Kendi ayaklarımızın üstünde durup, dünyaya kendi gölgemizi

BURSA (AA) - Merkezi Ankara'da bulunan Kültür Sanat Muhabirleri Derneğinin (KSMD) mart ayı "Kültür Sanat Buluşmaları" etkinliği Bursa'da gerçekleştirildi.

Tarihi Kayhan Çarşısı'ndaki bir restoranda düzenlenen, ebru ve hat sanatçılarının yanı sıra bazı gazete ve televizyonların kültür sanat editör ile muhabirlerinin bulunduğu etkinliğin söyleşi konuğu hat ve ebru sanatçısı Fuat Başar, 42 yıllık sanat yaşamında edindiği deneyimleri paylaştı.

Başar, Kültür ve Turizm Bakanlığının son yıllarda yaptığı çalışmalarla hat ve ebru sanatına büyük destek verdiğini anlatarak "Bu çalışmalar şunu gösteriyor ki halk tabanında ve devlet üst çatısında özümüze dönüşün hasreti artık son raddeye geldi ve kendimize dönmeye başladık." dedi.

Batı sanatlarının taklit edilmesinin yanlış olduğunu aktaran Başar, şöyle konuştu:

"Biz şimdiye kadar hep Batı sanatını tanıdık, onların ilmini aldık. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi onların papağanlığına soyunmuştuk. Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminden bu yana sanatımıza ve kültürümüze verdiği desteklerle çok şükür artık canlandık. Biz son 2 asırdır kendi gölgemizi kaybettik. Bize ait ne varsa hepsini hor gördük, talan ettiler göz yumduk, parayla sattık. Biz 2 asırlık kafadan artık sıyrıldık. Kendi ayaklarımızın üstünde durup, dünyaya kendi gölgemizi saracağız. Bizimkisi sadece bir sanat değil, arkasında dünyalar yatıyor. Çok güzel felsefi temeller, inançlar, kültürel temeller, tarih var ki bir sanattan yüzlerce doktora konusu çıkar."

KSMD Başkanı İbrahim Gökdemir ise programda katkıları bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığına ve programa ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Programa AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :