Krizdeki Yunan ekonomisine turizm nefes aldırdı

Krizdeki Yunan ekonomisine turizm nefes aldırdı

Yunanistan turizm endüstrisi gelirleri gayri safi milli hasılanın yüzde 20'ye yakın kısmını oluşturuyor

ATİNA (AA) - Sıkıntılı günler geçiren Yunan ekonomisinin gelir kalemlerinde düşüşler yaşansa da turizm hala ülke ekonomisine ciddi katkı sağlamaya devam ediyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Yunanistan turizm endüstrisi gayri safi milli hasılanın yüzde 20'ye yakın kısmını oluşturuyor. Ülke geçen yıl turizmden 33 milyar dolar kazandı. Yunanistan'daki her 10 kişiden biri turizm sektöründe istihdam ediliyor.

- Japonya ve Çin'den çanta almaya Atina'ya geliyorlar

Pazar günü yapılan referandumun sakin geçmesi ve ülkenin turizm sezonunda olması özellikle Avrupa ülkelerinden ve Güneydoğu Asya ülkelerinden turist çekmeye devam ediyor.

Başkent Atina'da toplu taşıma araçlarının bir süredir ücretsiz olmasından turistlerde oldukça memnun. Turistler seyahat harcamalarında şehir içi ulaşım harcamalarından kurtulmuş durumda.

Ekonomik krizin en sancılı günlerini yaşayan Yunanistan'da ülkeye gelen turistler için otomatik para çekme makinelerinde, Yunan halkına uygulanan günlük 60 avro sınırlaması uygulanmıyor. Özellikle son yıllarda sayıları gittikçe artan Asya ülkelerinden gelen turistler, ünlü mağazaların yer aldığı caddelerde yoğun alış veriş yaptıkları gözleniyor.

- Kendi ülkelerine göre çok ucuz 

Kendi ülkelerine göre çok daha uygun fiyatlı ürünleri almak için Yunanistan'a gelen Japon ve Çinli turistler ülkeye en çok para bırakan turist grubunu oluşturuyor.

Özel alış veriş turlarıyla başkent Atina'nın lüks tüketim mallarının satıldığı mağazaların bulunduğu caddelerde alış veriş yapan Çin ve Japon turistler ise çanta, valiz ve kadın kıyafetlerinin kendi ülkelerinden kat be kat ucuz olduğu için Yunanistan'ı seçtiklerini kaydediyor.

Fiyatların hem kendi ülkelerinden hem de diğer Avrupa ülkelerinden çok daha ucuz olması nedeniyle Uzakdoğu kökenli turistler için özellikle başkent Atina bir cazibe bölgesi oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı