Kreş öğretmeninin çocuğu darbettiği iddiasına ilişkin dava

Kreş öğretmeninin çocuğu darbettiği iddiasına ilişkin dava

Adana'da 2,5 yaşındaki kız çocuğunu darbettiği öne sürülen özel kreşte görevli öğretmenin yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da 2,5 yaşındaki kız çocuğunu darbettiği ileri sürülen özel kreşte görevli öğretmenin 4 yıl 6 ay hapisle cezalandırılması istemiyle açılan davanın duruşması görüldü.

Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık kreş öğretmeni M.İ, dövüldüğü iddia edilen çocuğun avukat annesi Nazan Akça Subaşı ve babası İbrahim Subaşı ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme hakimi, görüntülerde küçük kızı sanığın dışında dövdükleri iddia edilen kreş çalışanları E.E. ve S.D. hakkında anne Nazan Akça Subaşı'nın şikayeti üzerine "kasten yaralama" suçundan soruşturma başlatıldığını söyledi.

Söz verilen müşteki avukatı Sabri Sarı da çocuğun olay nedeniyle psikolojik rahatsızlığının devam ettiğini ve tedavi gördüğünü söyledi.

Sarı, eziyet suçu yönünden olayın değerlendirilmesini istediklerini belirtti.

Mahkeme hakimi, olayın küçük kızın, algılama veya irade yeteneğini etkileyip etkilenmediği, ruh ve beden sağlığı konusunda etki bırakıp bırakmadığının belirlenmesi için tam teşekküllü hastaneye sevk edilerek rapor aldırılmasına karar verdi.

Dosyanın görüntü CD'leriyle Adli Tıp Kurumuna gönderilerek, "çocuktaki tırnak izlerinin yetişkine mi, yoksa bir başka çocuğa mı ait olduğu, izlerin sayısı, yeri, eylemin işleniş şekli de gözetilerek işkence veya eziyeti düşündürebilecek olgu niteliğinde olup olmadığı hususunda rapor aldırılmasını" isteyen hakim, duruşmayı erteledi.

Nazan Akça ve İbrahim Subaşı çifti, 25 Ocak'ta kreşten alıp eve getirdikleri kızlarının sırtında tırnak ve darp izleri görünce hastaneye götürüp rapor aldıktan sonra polise şikayette bulunmuştu. Soruşturma üzerine kreş öğretmeni M.İ. hakkında "kasten yaralama" suçundan 4 yıl 6 ay hapis istemiyle dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :