Kremlin'den Putin'in Ankara ziyaretiyle ilgili açıklama

Kremlin'den Putin'in Ankara ziyaretiyle ilgili açıklama

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ankara ziyaretinde, Rus birliklerinin çekilmesinin ardından Suriye'de atılacak adımların ele alınacağı bildirildi

MOSKOVA (AA) – Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede Rus birliklerinin Suriye’den çekilmesinin ardından atılacak adımların ele alınacağını açıkladı.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin’in bugün Ankara’ya yapacağı çalışma ziyaretinde Suriye konusunun görüşüleceğini belirtti.

Rus birliklerinin Suriye’den çekilmesinin ardından atılacak adımların da değerlendirileceğini kaydeden Peskov, “Putin, elbette Suriye’ye yaptığı ziyareti de anlatacak. Son dönemde gündemin ana maddelerinden olan Suriye’deki siyasi uzlaşma süreci ve özellikle de Ulusal Diyalog Kongresi’nin düzenlenmesi ve katılımcıların belirlenmesi konuları ele alınacak.” dedi.

Ziyarette, ikili ilişkilerin de gündeme geleceğini vurgulayan Peskov, “Ticari, ekonomik ilişkilerin yanı sıra Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşası ve askeri-teknik alanlardaki işbirliği de ele alınacak diğer konu başlıkları olacak.” diye konuştu.

Putin, bugün Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarını yönettiği Lazkiye'de bulunan Hımeymim üssünü ziyaret ederek Rus birliklerin Suriye’den çekilmesi talimatını vermişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :