"Kredi kullanan bir kişi istihdam etsin"

"Kredi kullanan bir kişi istihdam etsin"

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ile Türkiye İş Bankası arasında, İZTO üyelerine uygun şartlardan finansman imkanı sağlamayı öngören kredi protokolü imzalandı- İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş: - "Cumhurbaşkanı'mızın istihdam çağrısına olumlu yanıt vermemiz

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) ile Türkiye İş Bankası arasında, İZTO üyelerine uygun şartlardan finansman imkanı sağlamayı öngören kredi protokolü imzalandı.

İZTO'da düzenlenen törende konuşan İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, iş dünyası için finansmana kolay erişimin önemine dikkati çekerek, bu konuda kendilerine kolaylık sağladığı için İş Bankası yönetimine teşekkür etti.

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen günlerde iş dünyasına "istihdam seferberliği" çağrısı yaptığını anımsatarak, "Bu sorunu aşmamız çok önemli zira Cumhurbaşkanı'mızın istihdam çağrısına olumlu yanıt vermemiz için finansman çok önemli bir konu. Ekonominin sac ayakları var. Biri kısa kalıyorsa sıkıntı olur. Enflasyon yükseliyorsa tabii ki faiz de yükselecek. Bu ekonominin kuralı. Kredi kullanan üyelerimizden en az bir kişiyi istihdam etmelerini de istiyoruz." dedi.

Türk banklarının sermaye yeterlilik oranlarının Avrupa'daki pek çok bankadan daha iyi durumda olduğunu ifade eden Demirtaş, "Biz bankalarımıza güveniyoruz. Aylardır üyelerimizin nakit sıkıntısı için bankalarla görüşüyoruz. Önce Ziraat Bankası ve Denizbank ile başlayan Nefes Kredisi kampanyasında bin 96 üyemiz 148 milyon lira kredi kullandı. VakıfBank'ın kampanyasında da bugüne kadar 163 üyemiz 16 milyon lira kredi kullandı. Bugün de ülkemizin en köklü kurumu İş Bankası ile yeni bir kredi kampanyasına imza atacağız." diye konuştu.

Demirtaş, 16 yıl önce üyelerine uygun koşullarda kredi sağlamak amacıyla ilk protokolü Türkiye İş Bankası ile yaptıklarını anımsatarak, İZTO üyelerinin 31 Mart'a kadar 250 bin liraya kadar, 3 ya da 6 ay geri ödemesiz 36 ay vadeli kredi çekebileceğini ifade etti.

İş Bankası İzmir 1. Bölge Satış Müdürü Nejdet Polat da İZTO'nun protokol talebinden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Kısa sürede yapılan çalışmayla bu noktaya geldik. İş Bankası İzmir'de kurulmuş Türkiye'nin sanayi kuruluşlarında harcı olan bir banka. Üyelerin ihtiyaç duyduğu krediyi sağlayacak protokole imza atmaktan mutluluk duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Demirtaş ile Polat arasında protokol imzalandı.

Törene, Demirtaş ve Polat'ın yanı sıra İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Türkiye İş Bankası İzmir 2. Bölge Satış Müdürü Sezgin Yılmaz ile İş Bankası şube müdürleri ve İZTO yönetim kurulu üyeleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :