Kraliçe, Yardımcılarıyla Haberleşmek İçin Özel Şifreler Kullanıyor

Kraliçe, Yardımcılarıyla Haberleşmek İçin Özel Şifreler Kullanıyor

Elizabeth'in toplantılarda yardımcılarıyla haberleşmek için çanta hareketleriyle özel şifreler kullandığı ortaya çıktı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in sosyal etkinlik ve toplantılarda rahatsız olduğu durumları ekibine anlatmak için gizli bir dil kullandığı öğrenildi.

''ACİL BANA YARDIM EDİN''

İngiltere'de yayımlanan Elle UK'de paylaşılan bilgiye göre, 'Majesteleri' rahatsızlığını anlatmak için belli aksesuarlarını kullanıyor. Kraliyet uzmanlarına göre, Kraliçe, eğer yüzüğünü çevirip, parmağı ile de birkaç kere vurursa, asistanlarına sohbetten sıkıldığı mesajını yolluyor. Bu durumda yardımcıları, hızlıca araya girerek konuşmayı sonlandırıyorlar. Britanya'nın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı olan 2. Elizabeth, eğer çantasını diğer eline alırsa da sohbeti sonlandırması için asistanlarına "acil olarak bana yardım edin" demek istiyor.

ŞİFRE ÇANTADA GİZLİ

Kraliçe'nin bir diğer gizli şifresi ise, çantasını yere koymak. Kraliçe'nin, davetlerde etrafını insanlar tarafından çevrelenmesi gibi durumlarda başvurduğu bu yöntem sayesinde, yardımcılarına davetten ayrılması gerektiğini dile getiriyor. 90 yaşındaki Kraliçe'nin bir de gizli sinyal yollayıcı mini bir cihazı bulunuyor. Resmi toplantılarda kullanılan bu cihaz, Buckingham Sarayı'nın konferans salonundaki masasına gizlenmiş halde bulunuyor. Cihazın mesajı ise, "misafirlerin gitme zamanı geldi."