KPSS'nin ucu Pensilvanya'ya çıktı

KPSS'nin ucu Pensilvanya'ya çıktı

KPSS 2010 sınavına ilişkin açılan soruşturmada hazırlanan bilirkişi raporunda, soruların yüklendiği bilgisayarın IP adresi Pensilvanya'ya çıkıyor

Ankara Cumhuriyet Savcısı'nın KPSS 2010 sınavına ilişkin yürüttüğü soruşturmada TÜBİTAK tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda Pensilvanya bağlantısı ortaya çıktı. KPSS sorularının, sınavdan 4 gün önce Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki Baki Saçı isimli kişinin bilgisayarına yüklendiği belirlendi. Saçı'nın bilgisayarında yapılan incelemede, 72 farklı IP adresine bağlandığı tespit edildi.

Farklı IP adresleri

Raporda, şu ifadeler yer aldı: "Teslim edilen bilgisayarın diskinden ayrıca bir dosya kurtarılmıştır. Bu dosyanın esasında söz konusu bilgisayarın iletişimde olduğu başka bilgisayarların IP numaralarını içerdiği anlaşılmaktadır. Söz konusu IP numaraları http://www.whereisip. net/index.php IP tespit etme sitesi kullanılarak incelendiğinde dünyanın dört bir tarafından adresler ve ülkeler tespit edilmiştir. Bu listenin başında bulunan ilk IP adresi ise ABD'de Ohio ve Pensilvanya arasındaki bir yere işaret etmektedir." Söz konusu iletişimde neler yapıldığı ve hangi veri alışverişlerinin gerçekleştiği ise savcı tarafından inceleniyor.

SABAH

Etiketler :