"Kpss Usulsüzlüğü" Biyologluk Hayalinden Etti

"Kpss Usulsüzlüğü" Biyologluk Hayalinden Etti

Biyoloji bölümünü bitirdikten sonra 2010 yılında girdiği KPSS'den yaptığı yüksek nete karşılık düşük puan alan Safiye Kurnaz Koçoğlu'nun biyolog olma hayali başlamadan bitti- Usulsüzlük soruşturmasına müdahillik başvurusu yapan Koçoğlu:- "Sınavdan sonra b

MERSİN (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden mezun olduktan sonra 2010'da girdiği Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) yaptığı yüksek nete karşılık düşük puan alan Safiye Kurnaz Koçoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "usulsüzlük soruşturması"na müdahillik talebinde bulundu.

Koçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında okulunu bitirdikten sonra 2 yıl boyunca hem özel bir şirkette çalıştığını hem de sınava hazırlandığını söyledi.

Sınava en iyi şekilde hazırlanarak girdiğini aktaran Koçoğlu, şöyle devam etti:

"Sınavım çok iyi geçti ve 'kesin atanırım' dedim. Sınavdan sonra baktım 96 net yapmışım. Önceki yıllara göre bu netle atanmam gerekiyordu. Sonuçlar açıklandı 92'nin üzerinde puan beklerken 84 puan geldi. Sıralamada da 'ilk 5 binde olurum' diye düşünürken 40 binlerde yer aldım. Sonra yine de bir umutla her tercih döneminde tercih yaptım. 4-5 tercihte aşırı hayal kırıklığı yaşadım. Biyolog olmak istiyordum ama hayallerim yıkıldı."

-"Müdahillik talebinde bulundu"

Koçoğlu, haksızlığa uğramasının kendisinde büyük moral bozukluğuna neden olduğunu belirterek, bu olay sonrası motivasyonunu kaybettiğini dile getirdi.

Yeniden sınava konsantre olamadığını anlatan Koçoğlu, "Haksızlıktan sonra hayal kırıklığı yaşayınca tekrardan sınava çalışamadım. Birileri soruları alıyor, kazanıyor biz ne kadar çalışsak bile bir şey olmuyor. O dönemde kazanmış olsaydım 5 yıllık memur olacaktım. Maddi tarafını geçtim ama manevi kayıpları çok fazla. Çevremdekiler 'herkes atanır bunlar atanamaz' dedi. Kader mahkumu gibi hissediyorum kendimi" şeklinde konuştu. 

Koçoğlu, hakkını aramak için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "usulsüzlük soruşturması"na müdahillik talebinde bulunduğunu ifade etti.

Atanamadıktan sonra açık öğretimden ilahiyatı bitirdiğini anlatan Koçoğlu, şu an ücretli din kültürü öğretmenliği yaparak geçimini sağladığını sözlerine ekledi.

"Kpss Usulsüzlüğü" Biyologluk Hayalinden Etti

"Kpss Usulsüzlüğü" Biyologluk Hayalinden Etti

Kaynak:Haber Kaynağı