KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM son dakika KPSS ortaöğretim lise sınav sonuçları açıklaması

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ÖSYM son dakika açıklaması yapıldı. ÖSYM, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında bir bilgi vermedi ancak sınava 3.5 milyon aday girdiği için sonuçların açıklanmasının zaman alacağını bildirdi. Ortaöğretim yani lise mezunlarına yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 20 Kasım'da gerçekleştirilmişti.

 

KPSS sınav sonuçları için son dakika açıklaması geldi. 20 Kasım'da yapılan KPSS Ortaöğretim sonuçları ile ilgili ÖSYM'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı. En son yapılan KPSS ortaöğretim sınav sonuçları, sınavın gerçekleştirilmesinden 19 gün sonra açıklanmıştı. Bu yıl katılımın 3 milyon 498 bin, yani geçtiğimiz sınavların iki katı gibi bir rakamda olmasından dolayı, sonuçların önceki sınavlardaki zaman diliminden biraz daha geç açıklanması öngürülüyor. Yerleştirme işlemleri puan, tercih ve kadro sayılarına göre yapılacak olan adaylar, yerleştirme işlemiyle ilgili esasları tercih kılavuzundan öğrenebilecek

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI ÖSYM SON DADİKA AÇIKLAMASI

Ortaöğretim yani lise mezunlarına yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 20 Kasım'da gerçekleştirildi. Sınav için 3 milyon 498 bin 335 aday başvurmuş, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarihinde bir rekor kırılmıştı. ÖSYM, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında bir bilgi vermedi ancak sınava 3.5 milyon aday girdiği için sonuçların açıklanmasının zaman alacağını bildirdi. 

Sınavda adaylara genel yetenek ve genel kültür testlerinden 120 soru soruldu. Saat 10.00’da başlayan sınav 120 dakika sürdü. 176 merkezde yapılan sınavda 542 bin 122 sınav görevlisi de hazır bulundu. 

KPSS TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarının tamamlanmasının ardından alınacağı duyurulan KPSS tercihlerinin, bu yılın son Kamu Personeli Seçme Sınavı olan ortaöğretimin gerçekleştirilmesinden kısa bir süre sonra ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Öncelikle B Grubu kadrolar için yapılacak tercihler, kılavuzun açıklanmasının ardından İnternet ortamından yapılabilecek.

KPSS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞECEK?

Adaylar ilk kez yapılacak yerleştirme işlemlerinde herhangi bir ücret ödemezken, aynı sınav sonucu ile yapacakları tüm yerleştirme işlemlerinde ücret ödeyecek.

Yerleştirme işlemleri puan, tercih ve kadro sayılarına göre yapılacak olan adaylar, yerleştirme işlemiyle ilgili esasları tercih kılavuzundan öğrenebilecek. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacak. ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacak. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.

10 GÜN İÇİNDE KPSS SONUÇLARINA İTİRAZ EDİLEBİLECEK

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz. 

Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

A VE B GRUBU KADRO NE ANLAMA GELMEKTEDİR?

A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.