"Kozmik oda"da Şatır ve Türkeli'ne beraat

"Kozmik oda"da Şatır ve Türkeli'ne beraat

"Kozmik oda"da yapılan arama ve el koymalara yönelik Genelkurmay Başkanlığının itirazlarını değerlendiren dönemin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şatır ile mahkeme üyesi emekli hakim Türkeli, "görevi kötüye kullanma" suçundan beraat etti

ANKARA (AA) - Yargıtay 5. Ceza Dairesi, kamuoyunda "kozmik oda" olarak bilinen Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında yapılan arama ve el koymalara ilişkin Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliğinin itirazlarını değerlendiren ve "görevi kötüye kullanma" suçundan yargılanan dönemin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ankara Hakimi Hasan Şatır ile mahkeme üyesi emekli hakim Selahattin Türkeli'nin beraatine hükmetti.

Şatır ile Türkeli'nin, görevi kötüye kullanma suçundan ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 5. Ceza Dairesince yargılanmalarına devam edildi. Duruşmaya, tutuksuz sanıklar Şatır ve Türkeli ile avukatlar katıldı.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasında sanıkların beraatini istedi.

Mütalaaya yönelik beyanı alınan Şatır, suçsuz olduğunu belirtti.

Kozmik odaya yönelik arama kararı vermediklerini söyleyen Şatır, itirazları değerlendirdiklerini bildirdi.

Şatır, suç teşkil eden eyleminin bulunmadığını, verdiği kararların hukuka uygun olduğunu savundu.

Dönemin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi emekli hakim Türkeli de beraatini istedi. Anayasa ve kanunlara uygun iş yaptıklarını dile getiren Türkeli, "Suça konu edilen karar yargısal kararlardır. Suçsuzum." dedi.

Sanıkların savunmalarının ardından verilen aradan sonra mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, oy birliğiyle Şatır ve Türkeli'nin yüklenen suç açısından kasıt bulunamadığı gerekçesiyle beraatine hükmetti.

Hakim Hasan Şatır, Hakimler ve Savcılar Kurulunun 12 Ekim tarihli kararnamesiyle Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığından Ankara Batı Hakimliğine atanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :