Kozanlılar Derneği’nden asker gecesi

Kozanlılar Derneği’nden asker gecesi

Konya Kozanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından askere gidecek 98/1 tertip 30 asker adayı için gece düzenlendi.

 

 Geceye Dernek Başkanı Erdal Karpuz, dernek yöneticileri, asker aileleri ve yakınları katıldı. Dernek sosyal tesislerinde düzenlenen sevinç, hüzün ve eğlencenin bir arada yaşandığı gecede kısa bir konuşma yapan Kozanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdal karpuz, vatan savunmasının çok kutsal bir görev olduğunu ifade ederek askerliğin önemine değindi. ”Biz askere giderken düğüne gider gibi gideriz. Milletimizin aile terbiyesi, inancına olan bağımlılığı, geçmişe olan saygısı ve vatan sevgisi bizleri ayakta tutuyor” diyerek sözlerine devam eden Karpuz, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için vatanımızın korunması ve bayrağımızın yere inmemesi için her türlü fedakarlığı yapmak suretiyle severek ve isteyerek gönülden askerliğe talip oluyoruz dedi ve 98/1 tertip askerlere hayırlı teskereler diledi.

Gecede askere gidecek gençler yakınlarıyla birlikte halaylar çekti. Asker adayı gençlerin kınalarını ise anneleri ellerine yakarken, bu esnada duygusal anlar da yaşandı. Gönüllerince eğlenen asker adayları okunan dualarla uğurlandı.

kozanlilar-derneginden-asker-gecesi-(1).jpg