Koza İpek Holding'de arama

Koza İpek Holding'de arama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:- "Bugün sabahtan itibaren bir medya grubuna yönelik bu saldırı aslında tek bir medya grubunu hedef alan bir saldırı olmanın ötesinde demokrasiyi, düşünce ve ifade özgürlüğünü hedef alan bir saldırı"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Koza İpek Holding'te yapılan aramaya ilişkin "Bugün sabahtan itibaren bir medya grubuna yönelik bu saldırı aslında tek bir medya grubunu hedef alan bir saldırı olmanın ötesinde demokrasiyi, düşünce ve ifade özgürlüğünü hedef alan bir saldırıdır" görüşünü savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile Grup Başkanvekili Levent Gök, holdingin medya organlarının bulunduğu bina önünde açıklama yaptı.

Tezcan, Türkiye'ye yakışmayan bir tablo ile karşı karşıya olduklarını belirterek, "Bugün sabahtan itibaren bir medya grubuna yönelik bu saldırı aslında tek bir medya grubunu hedef alan bir saldırı olmanın ötesinde demokrasiyi, düşünce ve ifade özgürlüğünü hedef alan bir saldırıdır" iddiasında bulundu. 

Genel seçimle holdinge bağlı şirketlerde yapılan arama arasında bağlantı bulunduğunu öne süren Tezcan, "Türkiye'yi erken seçime götürmenin arkasında yatan plan, bu tip saldırılarla muhalefeti susturarak 2 ay sonra ne yapıp yapıp, ne pahasına olursa olsun, bir AKP tek parti iktidarını tekrar kurma hesabı ve planı olduğunu görüyoruz. Bu saldırıların devam edeceği endişemiz var" dedi.

- "Herkesi susturmanın yolu aranıyor"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise CHP olarak bugünleri çok önceden gördüklerini ifade ederek, Türkiye'de herkesin şüpheli hale gelebileceği ve iş yerlerine el konulabilecek yasal düzenlemeler yapıldığını öne sürdü. 

CHP'nin bu yasal düzenlemeleri Anayasa Mahkemesine götürdüğünü belirten Gök, "(Türkiye'de herkes artık tehdit altındadır) dedik. Bugün bunun bir örneğini yaşıyoruz. Türkiye'nin dünyaya rezil olduğu bir gündür bugün. Bir sermaye grubunun devlet eliyle çökertilmek istenmesi herhalde dünyada Türkiye'den başka ülkede olamaz" diye konuştu.

Koza İpek Holding'e düzenlenen operasyona dünyanın gerekli tepkiyi göstereceğini ileri süren Gök, "Tehlike devam ediyor. Tehlike fert fert AKP'li olmayan herkes için devam ediyor" iddiasında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı