Koza-İpek Holding davası

Koza-İpek Holding davası

FETÖ çatı davasının firari sanığı eski Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek, kardeşi Cafer Tekin İpek ile annesi Melek İpek'in de aralarında bulunduğu 45 sanığın yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme, 3 sanığın tutuksuz yargılanmak üzere t

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) çatı davasının firari sanığı eski Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek, kardeşi Cafer Tekin İpek ile annesi Melek İpek'in de aralarında bulunduğu 45 sanığın yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme, 3 sanığın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine hükmetti.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 45 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet", "güveni kötüye kullanmak", "özel belgede sahtecilik" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından yargılanmalarına devam edildi.

Duruşmaya, Akın İpek'in kardeşi Cafer Tekin İpek ve diğer tutuklu sanıklar ile Melek İpek'in de arasında bulunduğu tutuksuz yargılananlar katıldı.

Sanık ve avukatlarının tahliyeye yönelik talebinin dinlenmesinin ardından mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, sanıklar Nevin İpek, Osman Zenginer ve Pelin Zenginer hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi.

Haklarında yakalama kararı bulunan sanıklar Hamdi Akın İpek, Ayhan Yurttaş, Ahmet Haşim Kaya, Beyazıt Bacak ve Önder Deligöz hakkındaki yakalama emirlerinin infazının beklenmesini talep eden savcı, sanıklar Cafer Tekin İpek, Harun Ekinci, Şaban Yörüklü, Osman Aytaç, Hasan Bozkurt, Metin Aslan, Ali Kılıçarslan ve Ali Serdar Hasırcıoğlu'nun tutukluluk hallerinin devamına hükmedilmesini istedi.

Duruşma savcısı, sanıklardan Hasan Ünal'ın adli kontrolle tahliyesini, diğer sanıkların adli kontrol taleplerinin reddini talep etti.

Müzakerenin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklardan Nevin İpek, Osman Zenginer ve Pelin Zenginer hakkında ifadelerinin alınmasına yönelik yakalama kararı verdi.

Sanıklardan Ali Kılıçarslan, Ali Serdar Hasırcıoğlu ve Hasan Ünal'ın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine hükmeden heyet, tutuklu diğer sanıkların bu durumunun devamına karar vererek, duruşmayı 19 Şubat 2018'e erteledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :