Köylülerin bulduğu yavru dağ ceylanı koruma altında

Köylülerin bulduğu yavru dağ ceylanı koruma altında

Hatay'da bulunan yavru dağ ceylanı, Hatay Dağ Ceylanı Üretim İstasyonu'na teslim edildi

HATAY (AA) - Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde vatandaşlarca bulunan yavru dağ ceylanı, Hatay Dağ Ceylanı Üretim İstasyonuna teslim edildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube Müdürü Cüneyt Çağlar, AA muhabirine, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan yavru Hatay dağ ceylanının Adalar köyünde yaşayan bir vatandaş tarafından bulunduğunu söyledi.

Vatandaşın Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğüne haber vermesi üzerine yavru dağ ceylanını teslim aldıklarını belirten Çağlar, şöyle devam etti:

"Vatandaşımız köyünün yakınlarında bulduğu yavru ceylanı sahiplenmiş ve bir süre ona bakmış. Bize haber geldi ve gidip yavru ceylanı aldık. Ceylanımızı şu anda İncirli Köyü Perişan Mahallesi'nde bulunan Hatay Dağ Ceylanı Üretim İstasyonu'na getirdik. Yaklaşık 2,5 aylık bir yavru ve büyük olasılıkla annesini kaybettiği için yalnız kalmış. Bu sürede zayıf düşen yavru ceylanımızla şu anda üretme istasyonundaki görevli arkadaşlarımız yakından ilgileniyor."

Çağlar, yavru ceylanın sağlık durumunun iyi olduğunu, keçi sütü ve otla beslendiğini belirterek, "Kısa sürede toparlanmasını bekliyoruz. Ceylanımız normale dönünce istasyonumuzda bulunan, damızlık dağ ceylanlarımızın için oluşturduğumuz 120 dönümlük alandaki diğer dağ ceylanlarımızın arasına bırakacağız." dedi.

Yavru ceylanı bulan vatandaşa teşekkür eden Çağlar, herkesin nesli tükenme tehlikesi bulunan bu hayvanlara sahip çıkmasını ve korunması için duyarlı olmasını istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :